Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 1°C Oblačno

Liga mistrů: Posledními čtvrtfinalisty jsou Villarreal a obhájce titulu Chelsea

Liga mistrů: Posledními čtvrtfinalisty jsou Villarreal a obhájce titulu Chelsea
Obhájce titulu Chelsea porazil Lille a postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů | zdroj: Profimedia

Fotbalisté Chelsea, kteří čelí nejistotě poté, co jejímu majiteli Romanu Abramovičovi zmrazila v rámci protiruských sankcí britská vláda majetek, postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. Úřadující vítěz soutěže vyhrál po obratu v odvetném osmifinále v Lille 2:1, první zápas doma ovládl 2:0. Mezi nejlepším osm týmů se probojoval i Villarreal. Díky povedenému závěru a dvěma proměněným penaltám zvítězil 3:0 na hřišti turínského Juventusu, ve Španělsku se hrálo 1:1. „Stará dáma“ vypadla v osmifinále potřetí za sebou.

Odvetu mezi Lille a Chelsea zdramatizoval proměněnou penaltou v 38. minutě domácí útočník Yilmaz. Anglický tým ale v nastavení úvodní půle zásluhou Pulisice srovnal a kapitán Azpilicueta po změně stran dokonal obrat.

Obhájce francouzského titulu ani na druhý pokus do čtvrtfinále Ligy mistrů neprošel a Chelsea podlehl i ve čtvrtém vzájemném duelu. Celek z Londýna porazil francouzského soupeře v šestém pohárovém duelu po sobě a do čtvrtfinále soutěže se dostal podesáté v historii.

Juventus si v prvním poločase proti Villarrealu vytvořil řadu šancí, jenže žádnou neproměnil. Vlahovičovu střelu zastavilo břevno. Úřadující vítěz Evropské ligy vstřelil všechny branky v poslední čtvrthodině. Nejprve se z penalty po několika minutách na hřišti prosadil střídající Moreno, po rohovém kopu skóroval Torres a poté z pokutového kopu Danjuma.

Turínský celek prohrál v základní hrací době po 21 soutěžních zápasech. „Žlutá ponorka“ vyhrála venku v Lize mistrů potřetí za sebou. Do čtvrtfinále Ligy mistrů se probojovala potřetí v historii a poprvé od roku 2009. 

Výsledky odvetných osmifinále fotbalové Ligy mistrů:

Lille - Chelsea 1:2 (1:1)
Branky: 38. Yilmaz z pen. - 45.+3 Pulisic, 71. Azpilicueta. Rozhodčí: Massa - Meli, Alassio - Irrati (video, všichni It.). ŽK: Gudmundsson, Fonte - Chalobah. Diváci: 49 048. První zápas: 0:2, postoupila Chelsea.
Sestavy:
Lille: Jardim - Fonte, Botman (58. Onana), Djaló - Celik (58. Weah), Bamba (77. Gomes), Xeka, André, Gudmundsson (77. Bradarič) - Yilmaz, David (77. Ben Arfa). Trenér: Gourvennec.
Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Christensen (33. Chalobah), Silva, Rüdiger, Alonso - Kanté, Jorginho (74. Loftus-Cheek), Kovačič (46. Mount) - Havertz (83. Zijach), Pulisic (74. Lukaku). Trenér: Tuchel.

Juventus Turín - Villarreal 0:3 (0:0)
Branky: 78. Moreno z pen., 85. Torres, 90.+2 Danjuma z pen. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz - Kwiatkowski (video, všichni Pol.). ŽK: De Ligt (Juventus). Diváci: 30 385. První zápas: 1:1, postoupil Villarreal.
Sestavy:
Juventus: Szczsny - Danilo, De Ligt, Rugani (79. Dybala), De Sciglio - Cuadrado, Locatelli (83. Bernardeschi), Arthur, Rabiot - Vlahovič, Morata (85. Kean). Trenér: Allegri.
Villarreal: Rulli - Aurier, Albiol, Torres, Estupiňán - Pino (74. Chukwueze), Parejo (86. Pedraza), Capoue, Trigueros (64. Coquelin) - Lo Celso (74. Moreno), Danjuma. Trenér: Emery.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma