Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Loterie a houpačka. Tak vypadala premiéra Marka Nového v Keni

Loterie a houpačka. Tak vypadala premiéra Marka Nového v Keni
Marek Nový | zdroj: Profimedia

Čtrnáct ran nad par, až dělené 140. místo a samozřejmě cut v nedohlednu, to je stručný statistický popis premiérového startu Marka Nového v letošní sezoně Challenge Tour na turnaji The Barclays Kenya Open. Chvíli mi trvalo, než jsem to vstřebal, přiznal český golfista s odstupem několika dní.

Teď už je zpět doma a s GOLFee se podělil o zážitky, nové zkušenosti i důvody, proč premiéra dopadla tak, jak dopadla. Jedním z klíčových momentů bylo triple bogey na sedmnácté čtyřparové jamce v úvodním kole.

„Před touhle jamkou jsem byl čtyři rány nad parem. V tu chvíli bylo ještě reálné poprat se o cut. Jenže místo útoku přišlo triple bogey a celý turnaj v podstatě v tu chvíli skončil,“ přiznal Nový.

Začátek turnaje přitom vypadal nadějně - po prvních dvou jamkách skóre -1. Jenže pak se vše obrátilo špatným směrem. „Obě kola byla jako na houpačce. Dobrý, špatný, dobrý, …. Když jsem měl šanci něco zahrát, nevyužil jsem ji. Nebyl to ani útok ani obrana,“ konstatoval český profesionál.

Záleží na penězích

Největší problémy měl s délkou ran a nestejně kvalitními greeny. „Lítalo mi to úplně jinak, než jsem zvyklý. Tak plus minus o pět šest metrů. Na drivu jsem nebyl až tak špatný. Třeba desetkrát jsem byl na fairwayi, ale jen šestkrát trefil green. A když, tak každý green byl jiný, takže to byla spíš trochu loterie,“ popsal své čerstvé zkušenosti z Keni.

Sám připouští, že tak trochu zaplatil nováčkovskou daň. Třeba tím, že mu scházelo víc času zvyknout si na místní podmínky - na rozdílné greeny i to, že hraje delší rány než obvykle. „Je pravda, že všechno bylo docela rychlé, měl jsem málo času si zvyknout. Jenže být déle by taky bylo mnohem dražší,“ posteskl si Nový.

Teď už je doma a má před sebou dvou týdenní přestávku. Dalším startem na Challenge Tour bude až Challenge de Madrid v dubnu. V turnajovém kalendáři tour je stále ještě volné místo v úvodu května - údajně se jedná o pořádání turnaje v Kolumbii či Brazílii.

„Pro mě zatím platí, že dalším turnajem bude Madrid. Záleží na penězích, kde budu hrát. Co ano a co ne, abych pokryl celou sezonu. Radši než hrát dva turnaje v Jižní Americe, to radši za stejné peníze osm v Evropě,“ poznamenal Marek Nový. 

vice-golfee zdroj: tisková zpráva

Zdroje:
http://www.golfee.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma