Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Loučí se hokejová legenda z Nagana. Patera ukončil kariéru

Loučí se hokejová legenda z Nagana. Patera ukončil kariéru
Pavel Patera, archivní foto | zdroj: Profimedia

Hokejový útočník Pavel Patera, který naposledy působil v dresu extraligové Olomouce, ukončil ve svých 43 letech aktivní kariéru. Bývalý olympijský vítěz z Nagana a čtyřnásobný mistr světa nekývl na nabídku prvoligového Ústí nad Labem, ale dal přednost rodině.

"Mohu potvrdit, že končím, i to, že jsem jednal s Ústím. Byl jsem s nimi už přes měsíc na všem domluvený, včetně podmínek smlouvy. Záleželo vyloženě jen na mně, zda budu pokračovat v kariéře," řekl Patera.

"Vzal jsem si čas do začátku června, abych se ujistil, zda budu schopen se připravit na další sezonu. Ale pak se to ve mně zlomilo. V Olomouci jsem byl celý rok bez rodiny a té bych se teď chtěl věnovat," uvedl.

Jeden ze symbolů zlaté éry českého hokeje zvažoval konec kariéry už loni pod dojmem zklamání ze sestupu s Kladnem, s nímž je jeho jméno spjato především. Kladenský odchovanec se nakonec rozhodl pokračovat v Olomouci, která středočeský klub poslala v baráži do první ligy. V 65 zápasech nasbíral 19 bodů (10+9) a s kapitánským céčkem pomohl klubu udržet se mezi elitou.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma