Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Manchester City je poprvé ve finále Ligy mistrů

Manchester City je poprvé ve finále Ligy mistrů
Fotbalisté Manchesteru City porazili Paris St. Germain 2:0 | zdroj: Profimedia

Fotbalisté Manchesteru City poprvé v historii postoupili do finále Ligy mistrů. V domácí semifinálové odvetě porazili díky dvěma brankám Rijáda Mahrize Paris St. Germain 2:0 a navázali na úvodní výhru 2:1 z Parku princů. Od 69. minuty hráli hosté bez vyloučeného Ángela Di Maríi.

O „ušatý“ pohár si svěřenci trenéra Pepa Guardioly zahrají s Chelsea, nebo Realem Madrid, jejichž odveta je po úvodní remíze 1:1 ve Španělsku na programu ve středu. Finále se odehraje 29. května v Istanbulu.

Celé utkání v Manchesteru strávil na lavičce kanonýr PSG Mbappé, který kvůli zranění nehrál už o víkendu ve francouzské lize. Na nelehkém terénu poznamenaném krupobitím se domácí ujali vedení v 11. minutě. Brankář Ederson dlouhým nákopem našel Zinčenka, ukrajinský obránce přihrál De Bruynemu, jehož zblokovaná střela se odrazila k Mahrizovi, který z úhlu překonal Navase a navázal na vítěznou trefu z prvního duelu.

O šest minut později hostující kapitán Marquinhos hlavičkoval do břevna. Následně Di María využil chybnou rozehrávku City, ale zamířil těsně vedle poloodkryté branky. Nad poté pálil jeho spoluhráč Herrera.

V 62. minutě provedl trenér PSG Pochettino dvojí střídání, jeho tým ale okamžitě inkasoval. Foden přihrál před branku na nabíhajícího Mahrize a alžírský reprezentant se zblízka nemýlil.

Finalista minulého ročníku Ligy mistrů musel v tu chvíli vstřelit tři branky, jenže stejně jako v prvním duelu i tentokrát dohrával v oslabení. Di María po strkanici s Fernandinhem šlápl domácímu kapitánovi na nohu a dostal červenou kartu.

Manchester málem v přesilovce ještě zvýraznil náskok, Foden ale trefil tyč. „Citizens“ neprohráli ani pátý vzájemný zápas v evropských pohárech a v Lize mistrů zvítězili posedmé za sebou.

Odvetné utkání semifinále fotbalové LM: Manchester City - Paris St. Germain 2:0 (1:0)

Branky: 11. a 63. Mahriz. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra - Van Boekel (video, všichni Niz.). ŽK: Zinčenko, De Bruyne - Herrera, Verratti, Kimpembe, Danilo. ČK: 69. Di María (PSG). Bez diváků. První zápas: 2:1, postoupil Manchester.

Sestavy:
Manchester: Ederson - Walker, Stones, Dias, Zinčenko - Silva (82. Sterling), Gündogan, Fernandinho - Mahriz, De Bruyne (82. Jesus), Foden (85. Agüero). Trenér: Guardiola.
PSG: Navas - Florenzi (75. Dagba), Marquinhos, Kimpembe, Diallo (83. Bakker) - Herrera (62. Draxler), Paredes (75. Danilo) - Di María, Verratti, Neymar - Icardi (62. Kean). Trenér: Pochettino.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,160 23,340
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma