Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Manchester City využil zaváhání United a stáhl jejich náskok

Manchester City využil zaváhání United a stáhl jejich náskok
LONDON, ENGLAND - APRIL 08: Carlos Tevez of Man City in action during the Barclays Premier League match between Arsenal and Manchester City at Emirates Stadium on April 8, 2012 in London, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images) | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Manchesteru City rozstříleli v anglické lize West Bromwich 4:0 a stáhli náskok Manchesteru United v čele tabulky na pět bodů. Svěřenci Alexe Fergusona totiž v souběžně hraném utkání prohráli 0:1 s dosud předposledním Wiganem.

Hráči City vedli na domácím hřišti už od 6. minuty, kdy je poslal do vedení Argentinec Agüero, jenž po přestávce zaznamenal i druhou branku. Svůj první gól v ročníku pak přidal jeho krajan Tévez, který však většinu sezony nepatřil vinou sporů s trenérem Mancinim do sestavy. Poslední branku vstřelil Silva. United v lize vyhráli posledních osm zápasů a před duelem ve Wiganu byli favoritem nejen kvůli postavení v tabulce, ale i díky historické bilanci obou týmů. Wigan totiž dokázali porazit ve všech dosavadních čtrnácti vzájemných duelech. V utkání na hřišti outsidera ale předvedli jeden z nejhorších výkonů v sezoně a gól nedali, zato v 50. minutě soupeři zajistil tři body Maloney střelou z hranice pokutového území. Mnohem víc než zlepšení historické bilance ale bude jeho Wigan zajímat posun na nesestupové 16. místo tabulky. Na záložníka Tomáše Rosického zbylo po devíti ligových startech v základní sestavě místo jen mezi náhradníky, Arsenal si ale i bez něj poradil jednoznačně s posledním Wolverhamptonem. Svůj 27. gól dal už v 9. minutě z penalty nejlepší střelec Premier League Van Persie, o dvě minuty později zvýšil Walcott. V 69. minutě stanovil konečné skóre 3:0 Benajun. "Kanonýři" se na třetím místě tabulky vzdálili Tottenhamu na pět bodů.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma