Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Mrázek byl vyhlášen nejlepším brankářem MS dvacítek

Mrázek byl vyhlášen nejlepším brankářem MS dvacítek
Czech Republic's Petr Mrazek makes a save against team USA's Josh Archibald, right, during third period IIHF World Junior Championships hockey action in in Edmonton, Alta., on Friday, Dec. 30, 2011. THE CANADIAN PRESS/John Ulan | zdroj: tisková zpráva

Český hokejista Petr Mrázek byl vyhlášen nejlepším brankářem mistrovství světa hráčů do 20 let a byl zvolen i do All Star týmu turnaje. Devatenáctiletý hráč týmu zámořské juniorské OHL Ottawa 67's dosáhl unikátního zápisu, protože byl oceněn i přesto, že Česko nezasáhlo do bojů o medaile a skončilo páté.

Mezi hvězdami šampionátu se objevil český zástupce poprvé od roku 2005, kdy byl vybrán direktoriátem turnaje nejlepším gólmanem a rovněž zařazen akreditovanými novináři do nejlepší šestice Marek Schwarz. Nejužitečnějším hráčem turnaje v Edmontonu a Calgary byl vyhlášen ruský útočník Jevgenij Kuzněcov, který se stal se 13 body za šest branek a sedm asistencí také nejproduktivnějším hráčem. Získal i cenu pro nejlepšího útočníka a nechyběl v All Star týmu. Tam se objevil i nejlepší obránce MS Brandon Gormley z Kanady. Dva zástupce v All Star týmu mají čerství mistři světa ze Švédska díky obránci Oscaru Klefbomovi a kanonýrovi Maxu Fribergovi. Šestici doplnil ještě finský forvard Mikael Granlund. Přehled individuálních ocenění: Nejlepší hráči (podle direktoriátu turnaje): Brankář: Petr Mrázek (ČR), obránce: Brandon Gormley (Kanada), útočník: Jevgenij Kuzněcov (Rusko). Nejužitečnější hráč: Jevgenij Kuzněcov (Rusko). All Star tým (podle akreditovaných novinářů): Petr Mrázek (ČR) - Brandon Gormley, Oscar Klefbom (Švédsko) - Jevgenij Kuzněcov, Max Friberg (Švédsko), Mikael Granlund (Finsko).

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma