Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Nedvěd byl vyhlášen Hokejistou sezony v extralize

Nedvěd byl vyhlášen Hokejistou sezony v extralize
V liberecké Tipsport areně se 20. ledna 2012 odehrálo 41. kolo Tipsport extraligy ledního hokeje mezi celky Bílí Tygři Liberec a HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Na snímku kapitán Liberce, Petr Nedvěd. PETR ZBRANEK / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Liberecký útočník Petr Nedvěd byl vyhlášen Hokejistou sezony v extralize. Čtyřicetiletý centr se stal největší hvězdou slavnostního večera v pražském klubu SaSaZu a vedle hlavní ceny převzal i trofej pro nejproduktivnějšího hráče základní části. Nejlepším hráčem play off byl zvolen kapitán mistrovských Pardubic Petr Koukal.

Nedvěd, který převážnou část kariéry strávil v NHL, dosáhl poprvé na vítězství v produktivitě díky 61 bodům za 24 branek a 37 asistencí z 49 utkání. Hrál i se zlomenou čelistí. V play off nasbíral v 11 zápasech 13 bodů za šest tref a sedm přihrávek. Ocenění se dočkali po tažení v play off z předkola až do finále také zástupci Komety Brno. Nejlepším trenérem byl vyhlášen Zdeněk Venera a nejlepším gólmanem Jiří Trvaj. Dvojí zastoupení měly při udílení individuálních cen další dva kluby. Z pardubických řad vzešel také nejlepší obránce Jan Kolář II, nejslušnějším hráčem soutěže byl vyhlášen Viktor Ujčík z Vítkovic a soutěž Zlatá helma Sencor za nejlepší akci ovládl jeho spoluhráč Jiří Burger. Tuto trofej získal loni Ujčík a byl jediným z oceněných, který na pódiu stanul při slavnostním večeru také před rokem. Tentokrát převzal cenu i za nepřítomného Burgra. Cenu pro nejlepšího kanonýra získal Petr Kumstát z Karlových Varů, který nastřílel v základní části 27 branek. Nejlepším nováčkem se stal Tomáš Hertl ze Slavie a gólman Tomáš Pöpperle ze Sparty byl nejčastěji v sezoně vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Nejlepším rozhodčím byl vyhlášen Vladimír Šindler. Anketa Tipsport extraligy ledního hokeje - Hokejista sezony 2011/12: Hokejista sezony (vyhlašuje BPA): Petr Nedvěd (Bílí Tygři Liberec). Nejlepší hráč play off - Cena Václava Paciny (MF Dnes a Česká pojišťovna): Petr Koukal (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice). Nejlepší trenér (Lidové noviny): Zdeněk Venera (HC Kometa Brno). Nejlepší brankář (Právo): Jiří Trvaj (HC Kometa Brno). Nejlepší obránce (Blesk): Jan Kolář II (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice). Nejlepší střelec (Sport): Petr Kumstát (HC Energie Karlovy Vary). Nejproduktivnější hráč (Česká televize a Tipsport): Petr Nedvěd (Bílí Tygři Liberec). Nejlepší hráč utkání (hokej.cz): Tomáš Pöpperle (HC Sparta Praha). Nejlepší nováček (Česká televize): Tomáš Hertl (HC Slavia Praha). Zlatá helma Sencor (za nejlepší akci, BPA sport marketing): Jiří Burger (HC Vítkovice Steel). Nejslušnější hráč (ČTK): Viktor Ujčík (HC Vítkovice Steel). Nejlepší rozhodčí (Komise rozhodčích ČSLH): Vladimír Šindler. Pohár prezidenta ČSLH - vítěz základní části: HC Sparta Praha. Mistr České republiky (APK LH): HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Vítěz 1. ligy (ČSLH): Piráti Chomutov.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma