Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Nomen omen: Ideální hráč se jmenuje stejně jako jeho klub

Nomen omen: Ideální hráč se jmenuje stejně jako jeho klub
Ross Laidlaw, gólman skotského klubu Ross County | zdroj: Profimedia

Pokud se hráč jmenuje stejně jako jeho klub, není to sice zárukou úspěchu, ale přinejmenším to vypadá hezky.

Soupeř pražské Slavie nastupuje do večerního odvetného osmifinálového zápasu Evropské ligy jako čerstvý mistr nejvyšší skotské fotbalové ligy. Glasgow Rangers získali titul s předstihem po deseti letech a ukončili devítileté kralování Celticu.

Scottish Premiership se ale může pochlubit ještě jednou zajímavostí, kterou by jí možná leckterý klub mohl závidět. Na desátém místě tabulky je s dvacetibodovou ztrátou na vedoucí Rangers a s nejmenším počtem vstřelených gólů klub Ross County FC.

Tým z Dingwallu v hrabství Ross-shire byl založen v roce 1929. Loni v létě sem přišel na hostování gólman Ross Doohan. Že se jeho křestní jméno ideálně hodilo k názvu klubu, je zvláštnost sama o sobě. Nicméně ještě kurióznější je, že křestní jméno Ross mají i další dva brankáři - Laidlaw a Munro.

To ovšem stále není všechno: Za Ross County hrálo na začátku sezony celkem pět hráčů s křestním jménem Ross. Kromě tří gólmanů i záložník Draper a útočník Stewart. V lednu sice Doohanovo hostování skončilo a Stewart přestoupil do Sunderlandu, nicméně Ross County zůstalo věrné tradici: další gólman má Rosse rovnou v příjmení - Logan Ross.

Případy, kdy se hráči jmenují stejně jako jejich klub, příliš běžné nejsou. Připomeňme si tedy alespoň rok 2013, kdy za Hartlepool United hráli Peter Hartley a James Poole.

Zdroje:
Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,550 23,730
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma