Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Obránce Kindla nahradí v nominaci na MS Krejčík

Obránce Kindla nahradí v nominaci na MS Krejčík
V českobudějovické Budvar aréně 11. dubna 2012 pokračoval trénink České hkejové reprezentace. Na snímku zleva před tabulí trenér Alois Hadamczik. JÁN HONZA / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Obránce Jakub Kindl nebude startovat na hokejovém mistrovství světa. Bek Detroitu, který neměl jisté místo v základní sestavě, se trenérům omluvil a rozhodl se připravovat na příští sezonu. Na jeho místo byl povolán Jakub Krejčík ze Slavie.

Pětadvacetiletý obránce se kouči Aloisi Hadamczikovi omluvil v neděli večer po zveřejnění nominace. "Rozleželo se mu to v hlavě a přišel se omluvit s tím, že si uvědomil, jakou má šanci hrát, a že se bude radši připravovat na další sezonu," řekl ČTK generální manažer Slavomír Lener. Kindl nefiguroval mezi šesti obránci, které má vedení reprezentace v plánu zapsat na začátku turnaje na soupisku. Musel by tak v dějišti turnaje trénovat s týmem a čekat, zda dostane šanci v průběhu šampionátu. "Nebyl v kategorii hráčů, kteří mají garantované místo na soupisce," potvrdil Lener. Vzhledem k tomu, že Hadamczik chce čekat na vývoj druhého kola play off zámořské NHL a navíc se nevzdal myšlenky, že by tým v průběhu turnaje doplnil Zbyněk Michálek z Pittsburgu, byla i velmi reálná možnost, že by si Kindl na MS vůbec nezahrál. Někdejší juniorský reprezentant si připsal první starty za seniorský národní tým v Brně na závěrečném turnaji seriálu Euro Hockey Tour. "Poděkoval nám, že mohl s klukama trénovat, hrát a udělat další krok do reprezentace. Pozvánky si váží," ocenil Lener Kindla, který od roku 2004 působí v zámoří. Místo rodáka ze Šumperka byl do týmu povolán Krejčík, kterého původně Hadamczik z nominace v neděli ráno vyřadil. Obránce Slavie se k reprezentaci připojí na úterním srazu v Praze a bude čekat, zda se dostane na soupisku. Aktuálně je v kádru 26 hráčů, na turnaji se jich může představit pětadvacet. Nominace českých hokejistů na MS ve Švédsku a Finsku (4.-20. května): Brankáři: Jakub Kovář (České Budějovice), Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL), Petr Mrázek (Ottawa 67's/OHL), obránci: Miroslav Blaťák, Jakub Nakládal (oba Ufa/KHL), Jakub Krejčík (Slavia Praha), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Lukáš Krajíček (Minsk/KHL), Tomáš Mojžíš (Turku/Fin.), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.), útočníci: Lukáš Kašpar, Jiří Novotný (oba Astana/KHL), Jan Kovář (Plzeň), Petr Koukal (Pardubice), Petr Nedvěd (Liberec), Michal Vondrka (Slavia Praha), Petr Tenkrát (Sparta Praha), Jakub Petružálek (Chabarovsk/KHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL), Tomáš Vincour (Dallas/NHL), Tomáš Plekanec (Montreal/NHL), Aleš Hemský (Edmonton/NHL), Michael Frolík (Chicago/NHL), David Krejčí (Boston/NHL), Milan Michálek (Ottawa/NHL).

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma