Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Obránce Michálek musí na operaci, na MS nepojede

Obránce Michálek musí na operaci, na MS nepojede
V pondělí 26. března 2012 začal v Kravařích u Opavy první sraz hokejové reprezentace a trenéru Hadamczikovi se hlásilo 21 hráčů. Alois Hadamczik (na snímku vlevo) pozval na úvodní kemp před mistrovstvím světa čtveřici nováčků ze Zlína a Vítkovic. DAVID PROCHÁZKA / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Obránce Zbyněk Michálek hokejovou reprezentaci na mistrovství světa ve Stockholmu a Helsinkách neposílí. Bek Pittsburghu bude muset na operaci kyčle, proto se z účasti omluvil. Kouči Aloisi Hadamczikovi to devětadvacetiletý hokejista oznámil po vyšetření u specialisty v Nashvillu.

"Kouč dostal od Zbyňka Michálka esemesku, že lituje, ale na prohlídce zjistili, že je to pravděpodobně na operaci, takže se omlouvá. Velice ho to prý mrzí. Těšil se, ale bohužel zase až někdy příště," řekl novinářům po dnešním rozbruslení asistent trenéra Josef Paleček. Ten byl na ledě jen se sedmičkou hráčů, kteří nezasáhnou do odpoledního duelu s Dánskem. Trenéři doufali, že se Zbyněk Michálek stane první posilou z NHL pro defenzivu. Pro oporu Pittsburghu skončila klubová sezona již 21. dubna, ale následně zůstal v zámoří, neboť s manželkou čekali narození druhého potomka. Dcera přišla na svět už v pondělí, ale bratr útočníka Milana, který na MS bude startovat, přesto na sever Evropy dodatečně nepřiletí. "Zbyněk je typ obránce, kterého potřebuje každé mužstvo, ale nedá se nic dělat. Mrzí nás, že to takhle dopadlo, protože jsme počítali s tím, že vyztuží obranu, ale je to bohužel tak," doplnil Paleček. Na soupisce českého týmu jsou obránci Miroslav Blaťák, Petr Čáslava, Lukáš Krajíček, Zdeněk Kutlák, Jakub Nakládal a Ondřej Němec. Mimo soupisku zůstávají Tomáš Mojžíš a Jakub Krejčík. Vedení národního týmu má ještě volná místa pro jednoho brankáře a čtyři hráče v poli, ale po omluvence Zbyňka Michálka zatím nikoho doplňovat nebude. Sleduje totiž vývoj druhého kola play off, kde je na hraně vyřazení St. Louis s bekem Romanem Polákem a útočníkem Vladimírem Sobotkou. Blues prohrávají v sérii s Los Angeles už 0:3. "Samozřejmě to sledujeme a mluvili jsme o tom. Uvidíme, jak to bude vypadat," doplnil Paleček. Na postu obránce by mohl kouč Hadamczik hledat posily z druhého kola i v New Jersey, kde působí Marek Židlický, a ve Phoenixu, jehož barvy hájí Michal Rozsíval a Rostislav Klesla. New Jersey však vede nad Philadelphií 2:1 na zápasy, stejně tak Phoenix nad Nashvillem.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma