Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Ondřej Kúdela skončil ve Slavii a míří do Indonésie

Ondřej Kúdela skončil ve Slavii a míří do Indonésie
Ondřej Kúdela | zdroj: Profimedia

Fotbalový reprezentant Ondřej Kúdela po čtyřech a půl letech skončil ve Slavii a čeká ho exotické angažmá v Indonésii, kde bude hrát za klub Persija Jakarta.

Pražané o odchodu pětatřicetiletého obránce po vypršení smlouvy informovali na svém webu. V Persiji, osmém celku uplynulé sezony indonéské ligy, jako trenér brankářů čerstvě působí další Čech Jan Klíma.

Kúdela přišel do Slavie v lednu 2018 z Liberce a nečekaně se zařadil mezi největší opory. S vršovickým týmem vyhrál třikrát mistrovský titul a třikrát domácí pohár, nastupoval i v Lize mistrů, Evropské lize a Evropské konferenční lize.

V poslední době ale zkušeného stopera limitovaly vleklé zdravotní problémy. Kúdela ve slávistickém dresu odehrál 140 soutěžních utkání a dal 14 branek. V české nejvyšší soutěži za Slovácko, Kladno, Spartu, Mladou Boleslav, Liberec a Slavii celkem absolvoval 354 zápasů s bilancí 26 gólů a pět asistencí.

V Jakartě povede Kúdelu německý kouč Thomas Doll. „Ondřej může mít pozitivní vliv na defenzivu našeho týmu. Je pevný v obraně, výborný v rozehrávce, má dobrou mentalitu a je velkým profesionálem. S českou reprezentací hraje Ligu národů, takže naši mladí hráči se od něj mohou hodně naučit,“ uvedl pro klubový web bývalý trenér Hamburku nebo Dortmundu, který převzal Persiji teprve před pár dny.

Osminásobný český reprezentant Kúdela si vyzkouší druhé zahraniční angažmá, v roce 2014 hostoval z Mladé Boleslavi v kazašském celku Ordabasy Šymkent. „Mluvil jsem s Ondřejem před dvěma týdny. Byl stejně nadšený jako já, Pasquale Rocco (asistent trenéra) a Jan Klíma. Začít něco nového v Asii je výzvou pro nás všechny, navíc Persija je klub s velkou historií. Říkal jsem Ondřejovi, že jsou tady úžasní fanoušci,“ dodal Doll.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma