Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Ondřejka si za hrubý faul na Krejčího šest zápasů nezahraje

Ondřejka si za hrubý faul na Krejčího šest zápasů nezahraje
V pražské Generali Areně se 18. února 2012 odehrálo utkání 17. kola Gambrinus ligy mezi celky AC Sparta Praha a 1. FC Slovácko. Na snímku Václav Ondřejka (vlevo) a Marek Matějovský (vpravo). MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalista Slovácka Václav Ondřejka dostal za hrubý faul na sparťana Ladislava Krejčího v prvním jarním ligovém kole od disciplinární komise Fotbalové asociace ČR trest na šest soutěžních utkání. Disciplinárka zároveň na čtvrtečním zasedání zahájila řízení kvůli výtržnostem fanoušků při duelu Mladá Boleslav - Ostrava a pozvala zástupce obou klubů na příští jednání.

Ondřejka v sobotu na Spartě hrubě fauloval domácího mladíka Krejčího a vyřadil ho ze hry nejméně pro nadcházející páteční duel v Hradci Králové. Své počínání označil čtyřiadvacetiletý útočník Slovácka za zkrat a po zápase se omluvil. Faul Ondřejky si můžete prohlédnout v čase 2:46: httpv://youtu.be/BdZAGMVYerQ "Disciplinární komise rozhodovala v kontextu s podobnými zákroky a tresty z minulosti. Trendem je trestat surovou hru. V tomto smyslu jsou instruováni rozhodčí a pochopitelně také posuzování disciplinární komisí jde s tímto trendem ruku v ruce," uvedl v prohlášení předseda disciplinární komise Jiří Golda. Komise na svém prvním letošním zasedání také řešila výtržnosti z nedělního duelu mezi Mladou Boleslaví a Ostravou, který byl kvůli nepokojům v hostujícím sektoru na začátku druhé půle asi na čtvrt hodiny přerušen. Disciplinárka zahájila řízení s oběma kluby: zástupce Mladé Boleslavi pozvala na příští zasedání kvůli porušení povinností pořadatelské služby, funkcionáře Baníku pak kvůli masovým výtržnostem hostujících fanoušků. Řadění ostravských chuligánů odstartoval incident pod "kotlem" Mladé Boleslavi, kde jednoho hostujícího příznivce polské národnosti, který vnikl na trávník, v přítomnosti pořadatelů zmlátil zřejmě také domácí fanoušek. Na to reagovali "Baníkovci" v protějším sektoru a pustili se do bitek s pořadateli. Zasáhnout musela policie. Dvěma fanouškům už soud ve zkráceném řízení zakázal vstup na fotbalová utkání.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma