Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Ostrava se proti oslabenému Slovácku protrápila ke šťastné výhře

Ostrava se proti oslabenému Slovácku protrápila ke šťastné výhře
zdroj: tisková zpráva

I když fotbalisté Ostravy hráli v dnešním utkání proti Slovácku hodinovou přesilovku, s velkým štěstím dosáhli na vítězství 2:1. O výhře rozhodl v 73. minutě Adam Varadi. Baník nebyl lepším, ale šťastnějším týmem. Hosté byli i o desíti aktivní, v oslabení dokázali srovnat a za stavu 1:1 trefili břevno. Po třech výhrách za sebou však vyšli bodově naprázdno, zatímco Ostrava se před nedělními duely posunula hned o šest míst na devátou pozici.

Hosté byli i o desíti aktivní, v oslabení dokázali srovnat a za stavu 1:1 trefili břevno. Po třech výhrách za sebou však vyšli bodově naprázdno, zatímco Ostrava se před nedělními duely posunula hned o šest míst na devátou pozici.

Zahřívací desetiminutovka se obešla bez vzruchu. Když nepřišel úvodní tlak Ostravy, hosté vycítili šanci a začali se tlačit dopředu. Jejich aktivita však končila před pokutovým územím.

Přítrž snaze Slovácka učinili domácí v třetí desetiminutovce. Nejpilnější ostravský ostřelovač Frejlach se opřel do míče z 18 metrů a Filipko jedovatou bombu s námahou vytlačil nad břevno.

Jenže už o pár sekund později přišla na hosty hned dvojitá pohroma. Lukešovu dorážku totiž před brankovou čárou rukou zastavil Košút, dostal červenou kartu a Neves navíc z penalty poslal Baník ve 26. minutě do vedení. Gólman Filipko kapituloval po dlouhých 316 minutách.

Početní výhodu však Ostrava spíše promarnila. Dále hrála zakřiknutě a nepřesně. Slovácko se ani v deseti nemuselo bát útočit a pět minut po pauze se dočkalo vyrovnání. Trestný kop Volešáka spadl ve vápně na nohu Reinberkovi, který placírkou po zemi trefil opačný kout.

Až poté domácí proti oslabenému soupeři více rozhýbali hru a přitlačili na hostující obranu, ale z brejků bylo opět nebezpečnější Slovácko. Valentova rána v 59. minutě skončila na břevnu, po gólu záhy volala i možnost Volešáka, který však po vyražené střele Szmeka v těžké pozici nedokázal přehodit Baránka.

I když Baník nebyl ve své kůži, nakonec bral všechny body. Zeher v 73. minutě ošálil celou soupeřovu obranu překvapivým řešením situace a patičkou na Varadiho, který vběhl do pokutového území a bombou uklidil míč k tyči mimo Filipkův dosah.

Namlsaný Zeher měl ještě další světlý moment: deset minut před koncem šel jeho nádherný volej přímo šibenice, ale parádní zákrok vytáhl i Filipko. Ten v závěru podpořil závěrečnou snahu Slovácka dokonce až v šestnáctce Baníku, domácí však výhru ubránili a jejich minisérie bez prohry trvá tři kola.

Teplice zopakovaly výhru nad Olomoucí, i Liberec porazily 1:0

Fotbalisté Teplic se v 11. ligovém kole udrželi v kontaktu s čelem tabulky díky vítězství 1:0 nad Libercem. Jejich výhra se zrodila už v úvodu zápasu, kdy proměnil Kalivoda penaltu za faul Váchy na Mahmutoviče. Liberec byl sice poměrně aktivní, do šancí se ale prakticky nedostával. Domácí brejky zase pohořely na mizerné koncovce. Teplice hrály druhý domácí zápas během šesti dnů díky dvěma jednogólovým výhrám se aspoň na chvíli posunuly už na čtvrtou příčku.

Domácí kouč Jiří Plíšek opět trochu zamíchal se sestavou, hru nechal už podruhé řídit sotva osmnáctiletého Čajiče a jeho předchůdce Kalivodu vytáhl až těsně pod osamocený hrot Mahmutoviče. A Liberečtí si s tím zpočátku vůbec nevěděli rady. Po šesti minutách měli ještě štěstí, že Mahmutovič v dobré pozici přestřelil, jen o pár desítek sekund později se ale stejně chytali za hlavu. Mahmutoviče přistrčil v šestnáctce Vácha a nařízenou penaltu proměnil ve vedoucí gól Kalivoda.

Střelecká přehlídka před libereckou brankou tím ještě nekončila. Ve 14. minutě se Mahmutovič prosmýkl mezi obránci a jeho křížná střela projela jen kousek od tyče, pak si zase málem vykoledoval druhou penaltu liberecký stoper Kelič, který musel riskantním skluzem hasit šanci osamoceného Vondráška.

Bosensko-česká ofenzivní vozba v barvách Teplic ovšem postupně začala vadnout a s míčem se naopak čím dál víc potkával liberecký Štajner, jenže zkušený dirigent často narážel na alibismus svých spoluhráčů. Jediné vážnější nebezpečí před domácí branku tak přinesla dalekonosná rána Breznanika, kterou brankář Grigar vytlačil na roh jen s námahou.

První poločas nabídl velmi solidní fotbalovou podívanou, po pauze ale hra klesla do podprůměru. Teplický trávník si za pět dnů od promoklého zápasu s Olomoucí příliš neodpočal a i kvůli jeho mizernému stavu začalo přibývat nepřesností i tvrdých soubojů daleko za hranicí pravidel. Liberec se začal postupně tlačit dopředu, jeho hra ale končila na vápně.

Ofenzivní bezradnost libereckých hráčů ukázala už 46. minuta. Štajner s Nezmarem rozjeli rychlou akci, po níž byl Breznanik úplně sám na levé straně vápna, jenže ukvapenou střelu poslal přímo do brankáře Grigara.

O fotbalovou zábavu se tak začaly starat spíš teplické brejky, jenže s jejich zakončením to vypadalo spíš tragikomicky. V 59. minutě se vydal na výlet do vápna Vidlička a po jeho zpětném pasu stál Zoubele úplně sám na malém vápně, ale v záklonu vysoko přestřelil. Za čtvrt hodiny zase pádil úplně sám na branku Mahmutovič, který vystihl malou domů Breznanika, jenže správný moment ke střele prováhal a pak trefil jen brankáře. Teplice to ale mrzet moc nemuselo. Jediný náznak skutečného nebezpečí přišel až v 87. minutě, ale Nezmarova hlavička branku těsně minula.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma