Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Pardubice vyhrály v Liberci 3:1 a vyrovnaly semifinále na 2:2

Pardubice vyhrály v Liberci 3:1 a vyrovnaly semifinále na 2:2
V liberecké Tipsport areně se 28. března 2012 odehrál 3. zápas semifinále play off Tipsport extraligy ledního hokeje mezi celky Bílí Tygři Liberec a HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Na snímku zleva Jan Víšek a Jan Buchtele na buly. PETR ZBRANEK / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Hokejisté Pardubic vyhráli ve čtvrtém semifinálovém zápase play off extraligy na ledě Liberce 3:1 a vyrovnali stav série na 2:2. Hosté byli po celý zápas lepší, domácí se střelecky prosadili až v poslední minutě. Série pokračuje v neděli na východě Čech.

Pardubice do zápasu vstoupily aktivněji a již v první minutě mohl otevřít skóre útočník Kolář, brankář Pinc byl ale pozorný. Do první šance Tygrů se dostal v 5. minutě Urban, ani on ale nemířil přesně. Podobně si vedl v přesilové hře Cetkovský, jehož bekhendovou střelu Pinc bez větších problémů zlikvidoval. V 7. minutě již hosté vedli, čtyři sekundy po skončení přesilové hry se prosadil Buchtele. Východočeši byli i nadále lepším týmem a Liberec ani zdaleka nepodával výkon jako v předešlých zápasech. Na začátku druhé třetiny mohl sice vyrovnat Klimenta, ale prosadili se hosté. Při signalizované přesilové hře zvýšil na 2:0 obránce Kočí. Severočeši často chybovali v rozehrávce, navíc i zbytečně faulovali. Kombinace obojího stála ve 31. minutě za nařízením trestného střílení. Pardubický Zohorna po Moravcově faulu tuto výhodu v gól neproměnil. Hosty to nemuselo mrzet dlouho, o 39 sekund později zvýšil na 3:0 Radil. Brankář Pinc pak podle všeho uvažoval, že se nechá vystřídat, po oddechovém čase se ale vrátil zpět na led. Zápas již byl prakticky rozhodnutý, snížit a vrátit Tygry do utkání mohl aktivní Trončinský. Několikrát se zkoušel prosadit individuálně, přes soupeře prošel, proti Růžičkovi ale neuspěl. Liberec nerezignoval ani ve třetí části, domácí zkoušeli něco v útočném pásmu vymyslet, gólové šance si ale nevypracovali. Když v předposlední minutě neproměnil svou příležitost Kudrna, vypadalo to, že brankář Růžička podruhé v play off udrží čisté konto. Připravil ho o něj 44 sekund před koncem Bárta. Bílí Tygři Liberec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:3 (0:1, 0:2, 1:0) Branky a nahrávky: 60. Bárta (P. Nedvěd, Bulíř) - 7. Buchtele (Koukal, Kolář I), 24. V. Kočí (M. Drtina), 32. Radil (Kousal). Rozhodčí: Šindler, A. Jeřábek - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 11:7, navíc Bartovič (Liberec) 10 min. Bez využití. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 2:2. Sestavy: Liberec: Pinc - Trončinský, Derner, Čakajík, Výtisk, Ulrych, Holub, Roth, Moravec - T. Urban, P. Nedvěd, Bartovič - Špaček, Vantuch, Klimenta - Kudrna, Bulíř, Víšek - Bárta, Vak, Bortňák. Trenéři: Kalous a Pešán. Pardubice: M. Růžička - Benák, V. Kočí, Sičák, Borer, M. Drtina, Kolář II - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Cetkovský, Somík - Semorád, T. Zohorna, Rákos - Radil, Kousal, Buchtele. Trenéři: Hynek a Lubina.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma