Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Pastrňák nasázel v NHL hattrick a jako druhý Čech pokořil stobodovou hranici

Pastrňák nasázel v NHL hattrick a jako druhý Čech pokořil stobodovou hranici
David Pastrňák dal hattrick | zdroj: Profimedia

David Pastrňák zařídil hattrickem výhru Bostonu 4:3 v Pittsburghu a stal se po Jaromíru Jágrovi druhým českým hokejistou, který nasbíral v základní části NHL sto bodů. 

Jágr pokořil trojcifernou hranici pětkrát, přičemž jeho rekordem je 149 bodů ze sezony 1995/96. Pastrňák už měl sto bodů na dosah před třemi lety, tehdy se zastavil na čísle 95. K magickému milníku měli v minulosti blízko i Petr Nedvěd (99 bodů) a Milan Hejduk (98).

Pastrňák dostal Boston v Pittsburghu do vedení 2:1, 3:2 a 4:3. Při prvním gólu, kterým pokořil stobodovou metu, tečoval nahození Dmitrije Orlova, ve 48. minutě se prosadil střelou bez přípravy zpoza pravého kruhu po Zachově přihrávce. Havířovský rodák rozhodl zápas v čase 57:34, kdy zkompletoval po asistencích Krejčího a Zachy čtrnáctý hattrick v NHL dělovkou z mezikruží.

Pastrňák, který byl vyhlášen první hvězdou utkání, má v této sezoně na kontě 56 branek a 46 asistencí. Stal se pátým hráčem v této sezoně, který se přehoupl přes hranici sta bodů. „Je to skvělé. Mnohokrát jsem říkal, že bych si přál překonat stobodovou hranici a dát padesát branek. Jsem šťastný, že se to stalo. Velké díky patří spoluhráčům,“ uvedl Pastrňák.

Je také třetím hráčem Bostonu, který za posledních dvacet let překonal sto bodů. „Výjimeční hokejisté chtějí být u rozhodujících okamžiků. Přesně to je jeho případ. Chce být na ledě a s pukem na hokejce,“ řekl trenér Bostonu Jim Montgomery.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,240
USD 23,410 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma