Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Pastrňák pokořil Ovečkina a pomohl své divizi k výhře v All-Star Game

Pastrňák pokořil Ovečkina a pomohl své divizi k výhře v All-Star Game
Rozesmátý David Pastrňák poté, co vstřelil první gól. | zdroj: Profmedia

Hokejisté Atlantické divize s Davidem Pastrňákem v sestavě poprvé zvítězili na exhibičním Utkání hvězd NHL (All-Star Game). Ve finále porazili i díky hattricku Dylana Larkina Centrální divizi 7:5. Nejužitečnějším hráčem turnaje se stal Matthew Tkachuk, který pomohl vítěznému týmu k triumfu sedmi body (4+3) ve dvou zápasech.

Zaskvěl se i Pastrňák, jediný český zástupce na exhibiční akci, si připsal dvě branky a přihrávku.

Atlantická divize vyřadila v semifinále obhájce loňského vítězství Metropolitní divizi 10:6, přestože ještě sedm minut před koncem prohrávala 4:6.

Pastrňák připravil při obratu vítězný gól, když po jeho přihrávce zakončil do odkryté branky Nick Suzuki.

Český útočník v závěrečných sekundách zpečetil výhru po individuální akci, při které obral v obranném pásmu o puk Alexandra Ovečkina a v úniku se prosadil kličkou mezi betony.

Utkání se hrála dvakrát deset minut systémem tři na tři a Atlantická divize položila ve finále základ vítězství v úvodním poločase, který ovládla 3:0. Gólman Linus Ullmark neinkasoval ze šesti střel a Centrální divize skórovala poprvé až v 15. minutě za stavu 4:0.

Další drama nepřipustil Pastrňák, který se opět prosadil v úniku střelou mezi betony a zvýšil na 5:1. S góly se roztrhl pytel až v závěrečných 73 sekundách, ve kterých padlo zbývajících šest branek.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,510 23,690
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma