Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 20°C Polojasno

Pastrňák skóroval počtvrté v sezoně a pomohl Bostonu k výhře, Vrána má dva body

Pastrňák skóroval počtvrté v sezoně a pomohl Bostonu k výhře, Vrána má dva body
David Pastrňák pomohl Bostonu gólem k výhře 3:1 nad San Jose | zdroj: Profimedia

David Pastrňák čtvrtým gólem v sezoně NHL pomohl Bostonu k výhře 3:1 nad San Jose. Jedinou branku hokejistů Sharks připravil Tomáš Hertl. První dvoubodový zápas v ročníku odehrál Jakub Vrána, jeho gól a asistence ale neodvrátily prohru St. Louis s Arizonou 2:6. Gólovou nahrávku zaznamenal také obránce Filip Hronek, jehož Vancouver podlehl Tampě Bay 3:4. Ve čtvrtečním programu nastoupili také dva čeští brankáři. Daniel Vladař 24 zákroky pomohl Calgary k vítězství nad Buffalem a Petr Mrázek proti Coloradu zlikvidoval 37 pokusů, prohru Chicaga 0:4 ale neodvrátil.

Boston navazuje na skvělou základní část z minulé sezony. Bruins vyhráli i potřetí a spolu s Vegas a Coloradem jsou jedinými stoprocentními celky. Proti San Jose rozhodli v první třetině, v níž odskočili na 2:0. Ve druhé třetině přidal třetí branku Pastrňák. Český kanonýr dal ve 37. minutě jeden ze svých šťastnějších gólů. V situaci dva na tři se snažil natlačit do střelecké pozice před bránícího Marca-Edouarda Vlasice, puk mu ale sjel z hokejky a k překvapení všech doklouzal až za brankovou čáru.

Hertl vyslal do úniku Anthonyho Duclaira, který i s přispěním bránícího Hampuse Lindholma snížil na 1:3. Bruins si závěr pohlídali a celkově vyhráli jedenáctý zápas v základní části za sebou.

Vrána proti Arizoně odehrál vydařený zápas. V součtu s minulou sezonou se po deseti duelech dočkal dvoubodového večera. Do statistik se poprvé zapsal ve 28. minutě, kdy u pravého mantinelu sebral odražený puk, vybruslil si do ideální pozice na ose hřiště a střelou na vyrážečku gólmana Connora Ingrama snížil na 1:2.

„Na modré čáře odvedl výbornou práci Marco Scandella. Zachytil vyhození, puk se odrazil ke mně a já kolem sebe nikoho neměl. Hned jsem věděl, že zkusím vystřelit a doufal jsem, že to trefím,“ řekl Vrána.

Blues však z kontaktního gólu nic nevytěžili. Jen 42 sekund po Vránově trefě odpověděl Michael Carcone a vrátil Coyotes dvougólový náskok. Arizona zásluhou Nicka Schmaltze ještě ve druhé třetině zvýšila na 4:1 a v úvodu třetího dějství přidal pátou branku hostů Jason Zucker.

Ve 44. minutě Vrána zatáhl puk do útočného pásma, dostal se přes dvojici bránících hráčů Arizony a vyzval ke skórování Samuela Blaise. Hokejisté St. Louis však podlehli 2:6. Prohráli druhý z úvodních tří duelů, Arizona má po čtyřech zápasech bilanci 2-2.

„Hráli jsme příliš pomalu. Soupeř nás předčil téměř ve všem. Nezbývá nám nic jiného, než se podívat na video, zanalyzovat to a jít dál. Je teprve začátek sezony,“ uvedl Vrána.

Hokejisté Vancouveru nestačili na Tampu Bay. Po skvělém vstupu do druhé třetiny vedli přitom 2:1, domácí ale průběh třemi góly otočili. Necelé dvě minuty před koncem po Hronkově střele od modré snížil na 3:4 J. T. Miller.

Pátý bod v pátém zápase zaznamenal útočník Caroliny Martin Nečas. Druhý nejproduktivnější Čech dosavadního průběhu ligy asistoval u čtvrté branky v zápase proti Seattlu. Kraken však doma vyhráli 7:4 a slaví poprvé v sezoně. Třemi body za gól a dvě asistence se pod výhru podepsali Oliver Bjorkstrand a Vince Dunn.

Vladař při prvním startu v sezoně pomohl Calgary k výhře 4:3 na ledě Buffala. Flames s přispěním 24 zásahů českého gólmana vyhráli podruhé a s pěti body se drží v elitní pětce Západní konference.

Svůj první start v NHL ozdobil gólem druhý hráč červnového draftu Švéd Leo Carlsson. V úvodu třetí třetiny zápasu s Dallasem srovnal na 2:2, Anaheim ale nebodoval. Vítěznou branku Stars vstřelil obránce Miro Heiskanen, který zápas zakončil s bilancí 1+2.

Výborný vstup do ročníku potvrdili hokejisté Vegas. Úřadující šampioni porazili Winnipeg 5:3 a uspěli i popáté. Výhru Golden Knights třemi asistencemi řídil obránce Shea Theodore.

Naopak Edmonton ze čtyř pokusů získal jen dva body (za výhru nad Nashvillem). Ve čtvrtek tým kolem Connora McDavida podlehl Philadelphii 1:4 a propadl se na 15. místo Západní konference.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,230
USD 23,400 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma