Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Plzeň doma utrpěla debakl 0:4 od Olomouce, Slavia znovu nevyhrála

Plzeň doma utrpěla debakl 0:4 od Olomouce, Slavia znovu nevyhrála
V Plzni na stadionu ve Štruncových sadech se ve čtvrtek 16. února 2012 odehrálo utkání Evropské Ligy mezi celky FC Viktoria Plzeň a FC Schalke 04. Na snímku František Rajtoral. ROMAN TUROVSKÝ / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Plzně utrpěli ve 20. kole první ligy nejtěžší porážku za poslední dva roky, když doma podlehli o záchranu hrající Olomouci vysoko 0:4. Plzeň tak nenavázala na minulou výhru nad vedoucí Spartou, která se jí po páteční výhře nad Žižkovem znovu vzdálila na rozdíl devíti bodů.

Plzeň zároveň ztrácí šest bodů na druhý Liberec, který v sobotu otočil v nastavení duel s Mladou Boleslaví a po výhře 2:1 se drží v tříbodovém kontaktu se Spartou. Olomouc o své výhře na západě Čech rozhodla v druhé půli, kdy se postupně trefili Navrátil, Schulmeister, Varadi a Podaný. Plzeň naposledy prohrála o čtyři góly v březnu 2010 v Mladé Boleslavi, doma stejným rozdílem padla naposledy v březnu 2008 s Ostravou. Horší porážku pak zaznamenala naposledy v dubnu 2006 rovněž s Ostravou. "Nezasloužili jsme si ani bod, protože Olomouc byla jasně lepší. Dnes předvedla, že v naší lize může každý porazit každého. Myslím si, že všichni ještě budou ztrácet body. Je to pro nás obrovské ponaučení. Z euforie po výhře na Spartě jsme dopadli tvrdě na zem," prohlásil plzeňský kouč Pavel Vrba. Naopak olomoucký trenér Petr Uličný po utkání neskrýval radost nad nečekaně vysokým vítězstvím na hřišti úřadujícího mistra. "V žádném případě jsem něco takového nečekal. Před zápasem by pro nás byl i bod úspěchem. Především za výkon ve druhém poločase je náš vítězství zasloužené. V Plzni jsem hrál i trénoval a jsem teď z toho trochu naměkko," prohlásil spokojený kouč. "Vyhráli jsme nad současným nejlepším českým mužstvem a já doufám, že nám tyhle tři body pomohou tu ligu pro Sigmu zachránit," dodal. Fotbalisté Slavie nezlomili čekání na vítězství ani pod vedením kouče Martina Poustky. Při premiéře nástupce Františka Straky remizovali doma s Jabloncem 0:0 a nevyhráli posedmé za sebou. Pražané byli většinu času aktivnější, ale opět se jim nevedlo v koncovce. Bod byl málo i pro hosty, kteří potřetí po sobě remizovali a komplikují si boj o pohárové pozice. Na pátý Jablonec se tak dotáhla už na rozdíl tří bodů Dukla. Nováček vyhrál na hřišti Hradce Králové 2:0 a drží tak jarní neporazitelnost, když získal deset z 12 možných bodů. O posunu Dukly na šestou příčku rozhodli během dvou minut druhé půle svými góly Švejdík a Malý.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,510 23,690
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma