Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Podruhé jsem se narodil, oddechl si po hrůzné nehodě Fernando Alonso

Podruhé jsem se narodil, oddechl si po hrůzné nehodě Fernando Alonso
Alonso s Gutiérrezem odcházejí od nehody | zdroj: Profimedia

Děsuplným způsobem odstartoval letošní ročník Formule 1 pro španělského jezdce Fernanda Alonsa. Po kolizi s vozem Haas Mexičana Estebana Gutiérreze zůstal z jeho McLarenu doslova vrak, dvojnásobný mistr světa však jako zázrakem odkráčel od nehody po svých jen s několika modřinami na těle.

„Byl to děsivý okamžik. Jsem šťastný a vděčný za to, že jsem pořád tady s vámi,“ řekl Alonso s úlevou v rozhovoru pro Sky Sports.

K osudovému momentu došlo v 17. kole nedělního závodu v australském Melbourne. Alonso při předjížděcím manévru přišel o přední pravé kolo, načež se svým vozem ve vysoké rychlosti narazil do hrazení, jeho neovladatelný McLaren se převrátil ve vzduchu a zůstal v dezolátním stavu nehybně ležet daleko od závodní tratě.

Navzdory hrůzné nehodě se Alonso sám vysoukal ze svého zdemolovaného monopostu a ještě si stačil potřást rukou s Gutiérrezem, na jehož vozidle zanechala havárie o poznání menší škody.

„Úzkou mezerou jsem se rychle vyškrábal z auta, abych se ujistil, že se moje matka okamžitě dozví, že jsem v pořádku. Sledovala totiž závod doma u televize,“ prozradil španělský jezdec.

Oba aktéři nehody se po závodě odmítli navzájem obviňovat z toho, kdo jí způsobil. „Takové věci se prostě stávají. Všechno se odehrává v obrovské rychlosti a vy nikdy nevíte, jak váš soupeř v daný okamžik zareaguje,“ vysvětloval Alonso.

Navzdory svému australskému zážitku už vyhlíží další závod v Bahrajnu, kde by rád ukořistil první body do tabulky jezdců.

Zdroje:
couriermail.com.au, Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,570 23,750
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma