Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Přesilovkové góly pomohly hokejistům k výhře nad Ruskem 4:0

Přesilovkové góly pomohly hokejistům k výhře nad Ruskem 4:0
V O2 areně v Praze proběhl 14. prosince 2011 společný trénink před turnajem Channel One Cup. Na snímku druhý zprava Alois Hadamczik. MACCIANI / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Čeští hokejisté porazili ve svém posledním zápase na Švédských hrách Rusko jednoznačně 4:0 a částečně tak odčinili sobotní debakl s Finskem. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika vstřelili na třetím turnaji seriálu Euro Hockey Tour tři branky v přesilových hrách, gólman Jakub Kovář udržel poprvé v reprezentaci čisté konto.

Snahu o odčinění sobotního debaklu začal český tým dobře. Již po 122 sekundách našel přihrávkou zpoza branky Koukal obránce Nakládala, který vystřelil přesně a překonal poprvé gólmana Birjukova, jenž při svém předchozím startu na turnaji udržel čisté konto. Nakládal si tak připsal premiérový gól v národním týmu. Vyrovnat mohl aktivní Čistov, brankář Jakub Kovář, jenž dostal tentokrát přednost před Pöpperlem, byl ale připraven. Poradil si i se střelou Kalinina. Češi následně přežili první oslabení při vyloučení Barinky a při své přesilovce udeřili. Levý horní roh Birjukovovy branky trefil přesně Nedvěd, který si tak po návratu do národního týmu v této sezoně připsal již pátou branku v šestém zápase. Sborná si pak na přelomu první a druhé třetiny vytvořila mírnou převahu, českobudějovického gólmana se jí ale překonat nepodařilo. Češi se ubránili i při Kutlákově vyloučení. V polovině normální hrací doby ale Hadamczikův tým srovnal krok a v početní výhodě i následně zvýšil vedení. Přihrávku od Kašpara proměnil ve svůj první reprezentační gól Kreps. Přiblížit Česko cenné výhře mohl poté Netík, jeho střela po chytré "zadovce" od Jana Kováře ale pouze orazítkovala levou tyč ruské branky. Národní tým to ale mrzet nemuselo, o jejich výhře nebyl ani v dalším průběhu duelu pochyb. Rusko sice i díky změnám v sestavě mírně přidalo, žádné velké gólové šance si ale nevypracovalo. Kovář byl navíc spolehlivý. Navíc se českému týmu dařily přesilovky, což v 56. minutě doložil Koukal, jenž do branky pohotově dorazil Nakládalovu střelu odraženou od zadního mantinelu. Česká reprezentace si tak připsala první tříbodovou výhru nad sbornou v sezoně.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma