Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Skoro jasno

Příběh jako z pohádky. O Vardyho hvězdný vzestup se zajímá Hollywood

Příběh jako z pohádky. O Vardyho hvězdný vzestup se zajímá Hollywood
Jamie Vardy se raduje z gólu do sítě Manchesteru United, kterým překonal rekord Nistelrooye | zdroj: Profimedia

Před pěti lety pracoval v továrně na výrobu lékařských dlah a hrál osmou anglickou ligu, teď je z něj rekordy lámající mašina na góly a nejlepší střelec Premier League. Nevšední příběh Jamieho Vardyho fascinuje nejen fotbalové fanoušky, ale v úterý přilákal do ochozů stadionu King Power v Leicesteru i hollywoodského scénáristu Adriana Butcharda. Ten přijel ze zámoří s jasnými instrukcemi – dát dohromady základní náčrt filmového příběhu.

Nutno poznamenat, že Vardy se svému pozorovateli předvedl ve vynikajícím světle. V úterním střetnutí proti Liverpoolu nejdříve zužitkoval dalekonosnou přihrávku Riyada Mahreze a přenádherným volejem překonal brankáře Mignoleta. O deset minut později udeřil anglický útočník znovu a definitivně tak odsoudil Reds k porážce 0:2.

Devětadvacetiletý rodák ze Sheffieldu, který v listopadu minulého roku překonal rekord Ruuda van Nistelrooye, když skóroval v jedenácti zápasech po sobě, má momentálně na svém kontě už 18 branek a suverénně vládne tabulce střelců.

Jeho pohádkový příběh by teď měl dostat i filmový háv. Scénárista Adrian Butchart, jehož rukopis nese mezi fotbalovými fanoušky velmi populární snímek Góóól z roku 2005, hodlá strávit nějaký čas v přítomnosti Vardyho a jeho rodiny, aby načerpal inspiraci pro sepsání uceleného příběhu.

Butchart má také v plánu navštívit zázemí týmu Stockbridge Park Steels, Vardyho první zastávky za jeho fotbalovým snem, nebo rozhovor s bývalým manažerem Leicesteru Nigelem Pearsonem, který anglického útočníka přivedl do Premier League.

Kdo si střihne hlavní roli?

Jak už to u filmů bývá, nestačí vám pouze dobrý scénář a schopný režisér, ale potřebujete i známé tváře, na které diváci slyší. Roli Vardyho by v celovečerním snímku mohl ztvárnit třeba populární zpěvák kapely One Direction Louis Tomlinson, který je sám zapáleným fotbalistou.

"Máme v hledáčku několik slavných jmen. Našimi favority jsou zatím herci Zac Efron (Muzikál ze střední) a Robert Pattinson (Stmívání). Uvažujeme ale i o Tomlinsonovi, který si s míčem rozumí, umí hrát a navíc pochází z Jižního Yorkshiru, takže s přízvukem bychom si nemuseli lámat hlavu. Navíc je Vardyho velkým fanouškem," podotkl Butchart.

Film Góóól a jeho dvě pokračování (všechny sepsal americký scénárista) vydělaly v kinech nemalé peníze. Fotbal nabírá v posledních letech ve Spojených státech na popularitě a tak není divu, že i filmoví giganti jako Disney, Universal nebo Warner Brothers projevili zájem o produkci nového snímku z prostředí kopané.   

Zdroje:
Vlastní, metro.co.uk

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,140 23,320
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma