Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Zataženo

Pro vyčerpanou norskou biatlonistku hry v Pekingu skončily

Pro vyčerpanou norskou biatlonistku hry v Pekingu skončily
Ingrid Landmark Tandrevoldová po kolapsu ve stíhačce končí | zdroj: Profimedia

Norská biatlonistka Ingrid Landmark Tandrevoldová kvůli kolapsu v nedělním stíhacím závodě z preventivních důvodů vynechá středeční olympijskou štafetu a nenastoupí ani do závěrečného závodu s hromadným startem. Hry v Pekingu pro ni předčasně skončily.

Pětadvacetiletá Tandrevoldová mířila ve stíhacím závodě za medailí, ale v posledním kole jí došly síly, musela zastavit a nakonec doběhla na 14. místě. Podle lékařů šlo o vyčerpání. „Prožívala jsem jeden z nejlepších závodů v kariéře, ze kterého se najednou stal ten nejhorší,“ prohlásila Tandrevoldová, která s norskou štafetou získala třikrát zlato na mistrovství světa.

„Nakonec bylo rozhodnuto, že ze zdravotních důvodů už na olympiádě závodit nebudu. Jsem smutná a láme mi to srdce,“ přidala biatlonistka, která v posledních letech měla při závodech také problémy s nepravidelným srdečním rytmem. „Je mi jen pětadvacet, proto doufám, že mám pořád před sebou ještě hodně závodů. Ale s ohledem na předchozí srdeční problémy musíme být opatrní,“ uvedla a doplnila, že z Číny odletí co nejdříve.

V nominaci pro středeční štafetu Tandrevoldovou nahradila Karoline Knottenová. V týmu doplní trojnásobnou šampionku z probíhajících her v Pekingu Marte Olsbuovou Röiselandovou, Idu Lienovou a bronzovou ze stíhačky Tiril Eckhoffovou.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,670 23,850
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma