Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Probuzená šelma. Woods byl k nezastavení a má 76. titul na PGA Tour

Probuzená šelma. Woods byl k nezastavení a má 76. titul na PGA Tour
Tiger Woods | zdroj: Profimedia

Tiger Woods a ti druzí. To platilo ve světovém golfu dlouhé roky. A mohlo by platit opět. Sedmatřicetiletý Američan triumfoval na turnaji kategorie WGC-Cadillac Championship a získal už svůj druhý letošní titul. Celkově sedmnáctý na turnajích World Golf Championship a 76. na PGA Tour.

Woods vstupoval do finálového kola s náskokem čtyř ran před svým „parťákem“ ve flightu Graemem McDowellem. A také s „jistotou“ statistik, podle nichž nikdy ve své kariéře na PGA Tour takový náskok po 54 jamkách nepromarnil.

Dá se Tiger vůbec dostihnout? Tak zněla otázka dne. „Musel bych odehrát výjimečné kolo jako loni na Pebble Beach. Skóre hodně těsně nad šedesát,“ zahrál si na prognostika Phil Mickelson, který před rokem na Pebble Beach zahrál ve finálovém kole 64 ran a v závěrečném flightu drtivě porazil právě Woodse o jedenáct ran.

...

Ránu podcenil a zadělal si na problémy

Jenže historie se neopakovala. Z dostihů o polapení a předstižení Woodse postupně vypadl právě Mickelson, poté i McDowell až zůstal jen Steve Stricker. V okamžiku, kdy dohrál, ale ztrácel na vedoucího Woodse tři rány.

A nic nenasvědčovalo, že by vítěz znovuzrozený vítěz čtrnácti majorů měl klopýtnout. Až do šestnácté jamky byl suverénní, bezchybný. Jenže na nejkratším šestnáctém čtyřparu zvolil ránu na jistotu železem místo obvyklého ataku greenu driverem. Ránu podcenil a zadělal si na problémy. Bylo z toho první bogey kola.

Další problémy přišly na osmnáctce. Nejdřív drive do roughu, poté jen příhra a třetí rána divže neskončila ve vodě. „V závěru jsem byl až příliš a zbytečně defenzívní. A dostal se pod tlak,“ přiznal Woods, který poslední tři jamky zahrál se skóre +2.

Závěr ale zvládl. A zvítězil se skóre -19, o dvě rány před Strickerem. Právě jemu po skončení turnaje děkoval. „Díky Steve za lekci puttování,“ připomněl Woods společnou středeční lekci na greenu. I díky ní Woods celý turnaj skvěle puttoval.

Ve čtyřech kolech zahrál celkem 27 birdie, nejvíc v celé své kariéře na PGA Tour. I díky tomu poprvé po čtyřech letech zvítězil na turnaji WGC. Naposledy vyhrál v roce 2009 naBridgestone Invitational. Přilepšil si o 1,4 milionu dolarů a posunul se na druhé místo ve FedExCupu. 

„Tohle byl jeden z těch týdnů, kdy jsem měl skvělý pocit ze své hry. Proměňoval jsem putty,“ vyzdvihl Woods svou silnou zbraň. Připsal si už 76. titul na PGA Tour a opět se přiblížil historickému rekordu, který drží s 82 tituly Sam Snead.

vice-golfee zdroj: tisková zpráva

Zdroje:
http://www.golfee.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma