Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Skoro jasno

První amnestie potvrzeny. Ruští rychlobruslaři mohou znovu závodit

První amnestie potvrzeny. Ruští rychlobruslaři mohou znovu závodit
Ruský rychlobruslař Pavel Kuližnikov | zdroj: Profimedia

Meldoniová dopingová aféra zná jména prvních amnestovaných sportovců. Stali se jimi ruští rychlobruslaři Pavel Kuližnikov, Semjon Jelistratov a Jekatěrina Konstantinovová, jimž dnes Mezinárodní bruslařská unie (ICU) zrušila dočasný zákaz startů. 

„Dnes jsme obdrželi oficiální zprávu Mezinárodní bruslařské unie. Ta uvádí, že k dnešnímu dni bylo ukončeno vyšetřování našich rychlobruslařů a zároveň ruší jejich zákaz sportovní činnosti,“ uvedl předseda ruské bruslařské federace Alexej Kravcov.

Podle tiskového prohlášení ruského bruslařského svazu si však ISU vynahradila právo obnovit vyšetřování, pokud by se později ukázalo, že trojice ruských rychlobruslařů užívala meldonium i po prvním lednu letošního roku, kdy bylo zařazeno na seznam zakázaných látek.

Jak pětinásobný světový šampion Kuližnikov, tak i olympijský vítěz Jelistratov a další ruská rychlobruslařka na krátké dráze Jekatěrina Konstantinovová podstoupili v březnu výslech na detektoru lži, který údajně potvrdil, že nedopovali záměrně. 

Zdroje:
Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,140 23,320
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma