Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Ronaldo, Bale nebo Neymar? United potřebují fotbalovou superstar, jinak LM nevyhrají

Ronaldo, Bale nebo Neymar? United potřebují fotbalovou superstar, jinak LM nevyhrají
United si v domácím utkání proti Eindhovenu mohli zajistit postup ze skupiny, zápas však skončil bezbrankovou remízou | zdroj: Profimedia

V letech 2008 až 2011 se Manchester United třikrát probojoval do finále Ligy mistrů a jednou získal nejcennější evropskou klubovou trofej. Od té doby se však slavný anglický celek do rozhodujícího klání nedostal. A podle holandského trenéra Luise Van Gaala se to změní pouze v případě, pokud bude moci do svého týmu přivést hráče naprosté světové špičky.

Rudé ďábly vypískali po posledním odehraném utkání s West Hamem vlastní fanoušci, kterým se pramálo líbilo, že jejich oblíbený klub uhrál v letošní sezoně již šestou bezbrankovou remízu. Přestože United ztrácejí pouze tři body na vedoucí Leicester, herní systém zavedený Van Gaalem nemá na Old Trafford příliš zastánců.

Čtyřiašedesátiletý kouč neposbíral plusové body u fanoušků ani za výsledky v Lize mistrů, ve které musí Manchester bojovat o postup až do posledního zápasu. Zkušený taktik však namítá, že se současným kádrem od něj nikdo nemůže čekat žádné zázraky.

Van Gall a jeho blízcí spolupracovníci jsou zajedno v tom, že mužstvo nutně potřebuje hráče kalibru Cristiana Ronalda, Garetha Balea nebo Neymara, aby mohlo konkurovat nejlepším klubům starého kontinentu.

"Tým jako je United, potřebuje mít v kádru fotbalistu, který patří mezi desítku nejžhavějších kandidátů na vítěze Zlatého míče," prozradil deníku Daily Mirror interní zdroj.

V Německu půjde o všechno

Manchester čeká v úterý klíčový zápas podzimní fáze Ligy mistrů na půdě Wolfsburgu.

Pouze vítězství dá anglickému celku stoprocentní jistotu postupu. Pokud Van Gaalovi svěřenci nepřivezou z Německa tři body, budou se modlit ke všem svatým za zaváhání Eindhovenu, který před posledním zápasem skupiny ztrácí na United pouze jeden bod.

Ale i kdyby Rudí ďáblové do play off nakonec proklouzli, Van Gaal si nedělá klamné iluze o tom, že by to jeho tým mohl dotáhnout až do finále.

"Nemyslím si, že se stávajícím kádrem jsme schopni vyhrát Ligu mistrů. Možná příští rok, kdy naše sestava dozná potřebných změn. Když nám zápas sedne a budeme mít štěstí, můžeme porazit kohokoliv. Ale za normálních okolností nejsme schopni dojít si pro titul," zhodnotil Van Gaal.

"Samozřejmě se budeme snažit vyhrát každé utkání. Hráči do toho dají všechno. Ale zároveň musíme střízlivě a s chladnou hlavou posuzovat naše reálné možnosti," dodal zkušený kouč.

Pokud se United neprobojují do osmifinále, připraví je to minimálně o deset milionů liber. Byla by to další rána pro klubovou kasu po katastrofální sezoně 2013-2014, kdy se světoznámý klub dokonce vůbec nekvalifikoval do Ligy mistrů.

Tehdy to odnesl Fergusonův nástupce David Moyes, kterého následně nahradil právě Van Gaal.

"Následky našeho selhání by byly nepříjemné, ale zároveň se nesmíme nechat tolik ovlivňovat finanční stránkou věci. Musíme se soustředit na naši hru, protože rozhodovat se bude na trávníku. Wolfsburg jsme porazili v prvním vzájemném zápase a já věřím, že se nám to povede i napodruhé. V každém případě očekávám těžké utkání," dodal holandský taktik.

Tabulka skupiny B:

1. Wolfsburg 5 3 0 2 6:4 9
2. Manchester United 5 2 2 1 5:4 8
3. PSV Eindhoven 5 2 1 2 6:6 7
4. CSKA Moskva 5 1 1 3 4:7 4
Zdroje:
Daily Mirror, Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma