Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Smlouva hodná fotbalových bohů! City nabízí Messimu 30 milionů týdně

Smlouva hodná fotbalových bohů! City nabízí Messimu 30 milionů týdně
Lionel Messi pomohl Barceloně dvěma goly k drtivému vítězství 6:1 v zápase LM proti AS Řím | zdroj: Profimedia

Anglický klub Manchester City se v honu za fotbalovým virtuózem Lionelem Messim hodlá pořádně plácnout přes kapsu. Podle informací britského deníku Independence jsou majitelé ze Spojených arabských emirátů připraveni přednést královskou nabídku. Ta počítá s týdenním platem v hodnotě neuvěřitelných 800 tisíc liber (v přepočtu více jak 30 milionů korun).

Messiho budoucnost je v poslední době jedním z nejčastěji probíraných témat ve fotbalovém světě, třebaže argentinský útočník nejeví žádné známky nespokojenosti se svým působením v Barceloně.

Nicméně pro katalánský celek je v současnosti prioritou číslo jedna podpis nového kontraktu s Neymarem, a nikoliv Messim, což majitelům Manchesteru stačilo jako určitý náznak toho, že by čtyřnásobný držitel Zlatého míče mohl být v letním přestupovém období k mání.

Podle informací britského deníku The Sun už došlo k prvním rozhovorům mezi Messiho agentem a zástupci City. Pro anglický klub by však případný přestup znamenal drastické finanční náklady – jen roční mzda by měla činit monstrózních 40 milionů liber, nemluvě o tom, že Manchester musí nejdříve zaplatit Barceloně 200 milionů liber za přestupový poplatek.

Ligový titul jako odrazový můstek

Messi se před nedávnem vrátil do hry po dvouměsíčním zranění a společně s Neymarem a Luisem Suarézem vytvořil smrtící ofenzivní trio, s jehož pomocí Barcelona nejdříve jasně přehrála rivaly z Realu Madrid (4:0), načež si s chutí zastřílela do sítě AS Řím v zápase Ligy mistrů (6:1).

Stále častěji se však mluví o tom, že Messi a Neymar nemohou dlouho vydržet pohromadě a dříve nebo později bude muset jeden z nich mužstvo opustit.

Nová dohoda o prodeji televizních práv pro zápasy anglické Premier League by měla vítězům ligy dopřát peněžní injekci v hodnotě 150 milionů liber. To by Manchesteru přineslo dostatek finančních prostředků, aby mohl rozjet největší přestupový kolotoč v historii kopané.

Messi má být tahákem pro Guardiolu

Messiho přestup by byl sám o sobě obrovskou událostí, pro vlastníky City to však znamená jen polovinu úspěchu. Podpisem argentinského útočníka si totiž hodlají šplhnout u jeho bývalého trenéra a současného kouče Bayernu Mnichov Pepa Guardioly.

Německý klub chce sice španělského taktika udržet za každou cenu, ale pokud se mu to nepovede, v Manchesteru jsou připraveni nabídnout Guardiolovi pohádkovou smlouvu a přivést ho jako náhradu za současného vůdce lavičky Manuela Pellegriniho.

Bayern hodlá využít všechny dostupné prostředky, aby utnul přestupové spekulace a podepsal s Guardiolou nový kontrakt ještě do konce tohoto kalendářního roku. O služby španělského taktika totiž nejeví zájem pouze City, ale třeba i Arsenal nebo Chelsea.

Zdroje:
The Sun, Vlastní, The Independent

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma