Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

Ronaldo se omluvil za předčasný odchod ze zápasu s Tottenhamem

Ronaldo se omluvil za předčasný odchod ze zápasu s Tottenhamem
Ronaldo při zápase s Tottenhamem odešel jako nevyužitý náhradník do kabiny už v 88. minutě | zdroj: Profimedia

Hvězdný fotbalista Cristiano Ronaldo z Manchesteru United se omluvil za předčasný odchod do šatny při zápase s Tottenhamem. Učinil tak poté, co byl za trest vyřazen z nominace na další duel anglické ligy s Chelsea.

Ronaldo při středeční výhře 2:0 jako nevyužitý náhradník odešel do kabiny už v 88. minutě. Podobně se navíc po návratu do manchesterského celku zachoval už v létě během přípravného utkání s Vallecanem.

V srpnu ho za to trenér Erik ten Hag jen zkritizoval, nyní už s podporou vedení klubu sáhl k trestu. Pětinásobného držitele Zlatého míče vyřadil z nominace na Chelsea a Ronaldo navíc až do sobotního duelu bude trénovat mimo první tým.

„Po Vallecanu to bylo nepřijatelné, ale nebyl to jen Ronaldo. Podruhé už musel přijít trest. Fotbal je týmový sport a musíte dodržovat určitá pravidla a hodnoty. A já jako trenér na to musím dohlížet,“ řekl na dnešní tiskové konferenci Ten Hag. „Proti Chelsea nám bude chybět, bude to ztráta. Ale museli jsme to udělat a myslím, že pro přístup a náladu v týmu to bylo dobře. Teď totiž musíme myslet jen na Chelsea,“ přidal nizozemský kouč. Potvrdil také informace britských médií, že Ronaldo odmítl jít v závěru zápasu s Tottenhamem do hry. Víc k incidentu neuvedl, přidal pouze, že Ronaldo i nadále zůstává důležitým hráčem United.

Ronaldo se posléze omluvil na instagramu. „V každém klubu, ve kterém jsem působil, jsem se vždycky snažil jít příkladem mladým hráčům. Ale občas i ti nejlepší z nás neunesou tíhu okamžiku,“ napsal.

„Ale tohle je Manchester United a tady musíte všechno ustát. Podlehnout tlaku tady prostě nejde. Nikdy,“ přidal Ronaldo s tím, že všude a za všech okolností respektoval spoluhráče, trenéry i soupeře.

Sedmatřicetiletý Ronaldo se do United, kde v minulosti získal tři tituly a vyhrál Ligu mistrů, vrátil loni po třech letech v Juventusu. Zatím však o příliš vydařený návrat bývalé hvězdy Realu Madrid nejde. V létě chtěl dokonce Ronaldo odejít, ale nenašel zájemce.

V minulém ročníku Ronaldo sice dal 24 gólů, ale United v Premier League skončili až šestí a nekvalifikovali se do Ligy mistrů. V probíhající sezoně zaznamenal ve 12 soutěžních zápasech pouhé dva góly.

Ten Hag ve středu chování frustrované portugalské hvězdy odmítl detailněji rozebírat. „Viděl jsem ho, ale nemluvil jsem s ním (před jeho odchodem). Teď se tomu nechci věnovat, budeme to řešit později. Rád bych se soustředil na tým,“ řekl Ten Hag v televizním rozhovoru.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma