Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Po vyhraném soudu v kauze údajného znásilnění žádá Ronaldo odškodné

Po vyhraném soudu v kauze údajného znásilnění žádá Ronaldo odškodné
Cristiano Ronaldo | zdroj: Profimedia

Právníci Cristiana Ronalda žádají u soudu v Las Vegas odškodné ve výši 626 tisíc dolarů (14,8 milionu korun) za křivé nařčení ze znásilnění Američanky Kathryn Mayorgaové. Tým hvězdného fotbalisty chce potrestat advokáta Leslieho Stovalla, jenž je podle Ronaldových právních zástupců za kauzu zodpovědný. Soud před necelými třemi týdny nynějšího kanonýra Manchesteru United osvobodil.

Bývalá modelka a učitelka Mayorgaová tvrdí, že ji Ronaldo znásilnil v hotelovém pokoji v Las Vegas. Na policii vypovídala hned po incidentu v roce 2009, tehdy ale jméno údajného násilníka neuvedla. O devět let později nařkla Ronalda, státní zastupitelství státu Nevada ale v létě 2019 rozhodlo, že portugalského fotbalistu nebude stíhat, jelikož sexuální násilí nelze jednoznačně prokázat. Podle Ronalda s ním žena měla sex dobrovolně.

Soud v Las Vegas na začátku června nevyhověl žádosti o mnohamilionové odškodné mimo jiné s odůvodněním, že právníci žalobkyně opakovaně použili odcizené důvěrné dokumenty. Podle Portugalcova advokáta navíc Mayorgaová porušila dohodu o mlčenlivosti, za kterou před lety inkasovala 375 tisíc dolarů (asi 8,9 milionu korun).

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma