Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Rozsíval nasměroval Rangers v NHL k výhře nad New Jersey

Rozsíval nasměroval Rangers v NHL k výhře nad New Jersey
zdroj: tisková zpráva

Český hokejista Michal Rozsíval pomohl New Yorku Rangers v nedělním utkání NHL gólem a asistencí k výhře 3:1 nad New Jersey. Dvaatřicetiletý obránce otevřel v úvodu druhé části skóre zápasu a stál i u zrodu druhé branky týmu, kterou přidal šikovnou tečí Ryan Callahan. Rozsíval v novém ročníku nasbíral už šest bodů za dva zásahy a čtyři přihrávky, což ho řadí do elitní desítky kanadského bodování obránců.

O výrazném zlepšení hry českého zadáka se zmínil i trenér John Tortorella, který vede Rangers od konce sezony 2008/09. "Když srovnám svůj první dojem a nynější stav, tak je to úplně jiný hráč. Je to způsobeno odlišným nasazením v tréninku, a to se pak přenáší i do zápasu. Je pro nás hrozně důležitý," prohlásil.

Slova trenéra Rangers potvrzují i statistiky: Rozsíval je nejvytíženějším hráčem týmu a na ledě stráví průměrně 25 minut a 14 sekund za zápas. Po podpisu lukrativní smlouvy jeho produktivita v následujících dvou sezonách klesala, loni si připsal tři góly a 20 asistencí.

Start té nynější ale naznačil, že by rodák z Vlašimi mohl atakovat svá maxima (13 gólů a 40 bodů v sezoně). "V několika minulých měsících se zlepšil v práci s pukem a předvádí neuvěřitelný hokej. I proto je tak často na ledě a nastupuje ve všech možných herních situacích," dodal Tortorella.

Zatímco trenérovo uznání si Rozsíval získal, mezi oblíbence fanoušků Rangers stále nepatří. Ti na něho pravidelně bučí nejen po každé chybě, ale dokonce i v případech, když hlasatel oznámí jeho jméno při gólu nebo asistenci. "Určitě to můžete slyšet. Je to neštěstí. Dostává se mi to pod kůži, když se to stane," vyjádřil se Callahan, alternující kapitán Rangers.

Takové reakce diváků ho už unavují. "Je to pro mě zklamání, když je slyším. Všichni v kabině víme, co pro nás (Rozsíval) znamená a kolik toho pro nás dělá. Je to neštěstí, jak ho fanoušci ve vlastní aréně přijímají. Není to správné a nemyslím si, že si to zaslouží," dodal Callahan.

V dresu Devils nastoupil Ilja Kovalčuk, kterého v minulém utkání trenér John MacLean nechal sedět a jehož nekolektivní pojetí hry kritizoval i český útočník Patrik Eliáš. Ruský útočník byl jediným úspěšným střelcem týmu, v třetí části snížil na 1:2. Poslední slovo měl ale útočník Rangers Brandon Dubinsky, který sekundu před koncem zápasu zpečetil třetí výhru týmu v řadě.

Hokejisté Nashvillu jsou jediným týmem soutěže, který dokázal v každém utkání nového ročníku bodovat. Z tohoto trendu Predators nevybočili ani na ledě Tampy Bay a po výhře 4:3 se dostali do čela soutěže. Jednu asistenci zaznamenal v dresu vítězů Martin Erat, po jehož akci zvýšil Colin Wilson na 4:1.

Domácí v závěru už pouze zdramatizovali utkání, když se dvakrát prosadili v 56. minutě. Více už jim ale nepovolil hostující gólman Anders Lindbäck, první hvězda zápasu, který zneškodnil 42 střel.

"Naši brankáři chytají skvěle. Oni jsou hlavními strůjci našich výher," podotkl Cody Franson, který ze samostatného úniku dal třetí gól týmu. "Pokud chcete porazit takový tým, nesmíte jim nabízet takovéto šance. Jsou velmi rychlí a tyto chyby umějí tvrdě potrestat," prohlásil domácí kouč Guy Boucher.

Trenér San Jose Todd McLellan komentoval výkon svých svěřenců v úvodní třetině na ledě Calgary s notnou dávkou ironie. Sharks čtyřikrát inkasovali během prvních dvanácti minut a toto skóre se až do závěrečné sirény nezměnilo.

"V první třetině mohly být dva puky na ledě, a nezískali bychom ani jeden z nich," prohlásil McLellan. "Nehráli jsme, co jsme si řekli. Je to pro mě velké zklamání," dodal. Dvěma góly se o rychlý nástup Calgary postaral útočník Rene Bourque, který v posledních dvou zápasech vstřelil pět branek.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma