Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Ručinský obdržel dodatečně pětizápasový trest

Ručinský obdržel dodatečně pětizápasový trest
V pražské O2 Areně se 27. září 2011 odehrálo utkání 5. kola Tipsport Extraligy mezi celky HC Slavia Praha a HC Verva Litvínov. Na snímku Martin Ručínský . MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Litvínovský hokejový útočník Martin Ručinský byl potrestán zákazem startu v pěti zápasech za faul hokejkou na Jaroslava Svobodu z Komety Brno v pátečním utkání 30. kola extraligy. Olympijského vítěze z Nagana tak čeká nucená herní pauza až do 6. ledna včetně.

"Zařadili jsme to podobně jako i předchozí přestupky. Podle toho inovovaného herního řádu spadá přestupek Martina Ručinského, tedy úder holí do oblasti hlavy a krku, mezi tresty, kde je rozmezí (zákazu startů) tři až sedm utkání," řekl předseda disciplinární komise APK LH Karel Holý. Při jednání o výši trestu vzala komise v potaz, že pro Svobodu zápas kvůli zranění předčasně skončil. "Faulovaný hráč nedohrál a nenastoupil pak ani v dalším utkání. Proto jsme zvolili ten trest uprostřed možných sazeb," vysvětlil Holý. Svoboda je zatím stále mimo hru s otřesem mozku v domácím ošetřování. "Polehává, dnes poprvé se přišel podívat na chvíli na trénink. Ale zatím zůstal v civilu za mantinelem v roli diváka. Necítil se podle svých slov stále dobře. Takže těžko mohu odhadnout, kdy se zapojí do přípravy," uvedl brněnský kouč Zdeněk Venera. Vedení severočeského klubu se výše trestu pro čtyřicetiletého trojnásobného mistra světa nelíbí a nelze vyloučit, že využije možnost se proti rozhodnutí do tří dnů odvolat. "Litvínov vážně zvažuje odvolání," potvrdil generální manažer klubu Petr Hojer.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,570 23,750
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma