Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Šéf KHL: Lev bude od nové sezony hrát v Praze

Šéf KHL: Lev bude od nové sezony hrát v Praze
Hokejisti HC Lev Poprad odohrali v piatok 16. septembra 2011 svoj druhý zápas v Kontinentálnej hokejovej lige. Opäť pred domácim publikom v 3. kole 4. ročníka KHL privítali Jugru Chanty-Mansijsk. Na snímke striedačka HC Lev Poprad, hore tréner Radim Rulík. FOTO TASR – Milan Kapusta *** Local Caption *** Kontinentálna hokejová liga ruská KHL kluby HC Lev Poprad Jugra Chanty Mansijsk 3. tretie kolo štvrtý 4. ročník | zdroj: tisková zpráva

Prezident Kontinentální hokejové ligy Alexandr Medveděv uvedl, že HC Lev opustí Poprad a bude od nové sezony hrát domácí zápasy v Praze v O2 areně. Zároveň potvrdil, že do soutěže vstoupí Slovan Bratislava.

"Lev se opravdu stěhuje do Prahy a bude hrát v O2 areně, financování klubu je zajištěné na tři roky," prohlásil Medveděv v Čeljabinsku. "Český svaz toto rozhodnutí podporuje a pomůže dořešit všechny věci, které s tím jsou spojené," řekl. Mluvčí HC Lev Jan Rachota nechtěl pro ČTK Medveděvo prohlášení komentovat. Poukázal na únorové vyjádření generálního ředitele akciové společnosti ČKD Group, která je majoritním vlastníkem klubu, Jana Musila, jenž uvedl, že klub analyzuje právě skončenou sezonu a na základě výsledku učiní další kroky. "Momentálně je jisté jen jedno, Lev bude hrát v KHL i příští sezonu. Na stole je více variant," uvedl minulý měsíc Musil. Šéf soutěže zároveň ujistil, že Slovensko nezůstane po odchodu HC z Popradu bez KHL. "Na jaře podá přihlášku Slovan Bratislava a bude hrát ve stejné hale, kde se hrálo mistrovství světa," uvedl Medveděv. Dalším zájemcem o vstup do KHL je Milán, který ale ještě potřebuje dořešit otázku financí.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma