Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Slavia porazila Žižkov 2:0 a po deseti zápasech získala tři body

Slavia porazila Žižkov 2:0 a po deseti zápasech získala tři body
V pražském Edenu se 9. dubna 2012 odehrálo utkání 24. kola Gambrinus ligy mezi celky SK Slavia Praha a FK Viktoria Žižkov. Na snímku fotbalisté Slavie děkují fanouškům po skončení zápasu. MICHAL KALÁŠEK / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Slavie porazili v dohrávce 24. ligového kola Žižkov 2:0 a po deseti zápasech a poprvé od 6. listopadu se dočkali vítězství. Červenobílé nasměroval v malém derby za výhrou v 58. minutě Bartlův vlastní gól, pojistku přidal Jarolím. Domácí kouč Poustka se v pátém utkání na lavičce Slavie dočkal prvního triumfu a jeho svěřenci se posunuli na desáté místo. Viktoria po třech duelech bez porážky vyšla naprázdno a zůstává poslední s šestibodovou ztrátou na čtrnácté místo.

Slávistický kouč Martin Poustka se v pátém duelu na lavičce Pražanů dočkal první výhry a po zápase ho těšilo i to, že červenobílí zlomili desetizápasovou sérii bez vítězství. "Vykoledovali jsme si krásnou pomlázku v podobě tří bodů. Za to vítězství jsem nesmírně vděčný a jsem také rád, že jsme dali víc než jeden gól, i když ten první s přičiněním soupeře. Já jsem ho i tak připsal Standovi Vlčkovi, za ten výkon si to zaslouží," řekl Poustka na tiskové konferenci. Těšilo ho, že jeho svěřenci získali tři body i v hodně "slepované" sestavě. "I s kádrem, který doznal změn kvůli zraněním a karetním trestům, jsme ukázali vnitřní sílu. V celém zápase jsme měli územní převahu, soupeř hrozil především z brejků. V první půli při nás při šancích Sivriče stálo štěstí, které jsme v předchozích utkáních neměli. Celkově jsme za vítězstvím šli a bylo to cítit i vidět," dodal Poustka. Žižkovský kouč Roman Nádvorník uznal, že Slavia byla aktivnější, litoval ale promarněných brejkových šancí v první půli. "Slavia sice měla v prvním poločase lepší držení balonu, lépe kombinovala, ale měla jen jednu stoprocentní šanci. My jsme si vytvořili díky brejkům dvě stoprocentní šance, z nichž aspoň jedna měla být gól," řekl Nádvorník. Důležitý byl podle něj úvodní gól. "Po změně stran jsme zase měli první větší šanci, když jsme trefili břevno. Pak jsme pustili Slavii do hry a dali první gól, bohužel vlastní. Druhý gól byl také tečovaný, vstřelili jsme si dva góly. Celkově Slavia vyhrála asi zaslouženě, nám se nedařilo to, co nás zdobilo v minulých zápasech," dodal Nádvorník.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma