Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Slavia vyhrála základní část fotbalové ligy, skupinu o titul doplnil Hradec

Slavia vyhrála základní část fotbalové ligy, skupinu o titul doplnil Hradec
Fotbalisté pražské Slavie | zdroj: Ota Bartovský / MAFRA / Profimedia

Fotbalisté Slavie vyhráli základní část první ligy a do nadstavbové skupiny o titul si přinesli náskok jednoho bodu před Plzní. Obhájci prvenství zvítězili ve 30. kole doma nad Zlínem 3:0, Západočeši vyhráli 2:0 v Mladé Boleslavi. Třetí Sparta podlehla v Olomouci 0:2 a na první místo ztrácí sedm bodů. Elitní šestici doplnil nováček z Hradce Králové.

Slavia udržela v utkání se Zlínem první místo a do pětikolové nadstavbové části vstoupí v nejvýhodnějším postavení: s hlavními konkurenty bude úřadující mistr hrát doma a má i lepší pomocné kritérium v případě rovnosti bodů. O branky Pražanů, kteří mohou získat čtvrtý titul za sebou, se postarali Stanislav Tecl, Lukáš Provod a Peter Olayinka.

Plzeň poslal v Mladé Boleslavi do vedení už ve třetí minutě Milan Havel a pojistku přidal v 84. minutě Jan Kopic. Středočeši dokázali plzeňskou Viktorii na podzim vyřadit z poháru, dnes ale nebyli nebezpeční a na brankáře Jindřicha Staňka vyslali pouhé dvě střely. Prosadil se jen střídající Lukáš Mašek, jenže v souboji s gólmanem si pomohl faulem a jeho branka neplatila.

Sparta nečekaně prohrála v Olomouci 0:2. Sigma, která tak napravila minulou venkovní porážku 0:3 s Hradcem Králové, rozhodla hned v úvodu: do 11. minuty se trefili Radim Breite a Vít Beneš. Letenští prohráli po pěti ligových vítězstvích za sebou.

Čtvrté Slovácko porazilo Liberec 2:0. O jeho výhře rozhodly dva pokutové kopy Václava Jurečky, čímž se slovácký kanonýr se 14 góly dostal do čela tabulky střelců. Jablonec podlehl v Ostravě 0:1, nevyhrál už deset kol po sobě a ve skupině o udržení bude z 13. pozice odvracet hrozbu baráže.

Šestou příčku udrželi královéhradečtí „Votroci“, kterým při porážkách konkurentů stačila remíza 1:1 na hřišti Bohemians 1905. Ve skupině o sedmé místo se v úvodních dvojzápasech střetnou Mladá Boleslav s Českými Budějovicemi a Liberec s Olomoucí.

V dolní šestici si polepšily Teplice, po výhře 2:1 nad Českými Budějovicemi se posunuly na dvanáctou příčku. Barážové pozice patří Bohemians 1905 a Pardubicím, které prohrály s poslední Karvinou 2:3. Ta tak na předposlední místo ztrácí sedm bodů. Slezané se až ve 30. kole dočkali premiérové domácí výhry v sezoně, tři minuty před koncem o ní rozhodl střídající Rafiu Durosinmi.

Úvodní zápasy nadstavbové části se budou hrát v sobotu. Ve skupině o titul i o záchranu je na programu pět kol.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,440 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma