Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Slavii čeká ve 2. předkole Konferenční ligy St Joseph’s z Gibraltaru

Slavii čeká ve 2. předkole Konferenční ligy St Joseph’s z Gibraltaru
Fotbalisté pražské Slavie v generálce před vstupem do nové sezony porazili maďarský Puskás Akadémia 1:0 | zdroj: Michal Beranek / CNC / Profimedia

Fotbalisté Slavie Praha se ve 2. předkole Evropské konferenční ligy utkají s týmem St Joseph’s. Gibraltarský celek porazil v odvetě úvodního předkola 1:0 severoirské Larne a po domácí bezbrankové remíze postoupil do další fáze proti českému vicemistrovi.

Slavia zahájí dvojzápas proti třetímu týmu uplynulé sezony gibraltarské ligy ve čtvrtek 21. července na hřišti soupeře. Odveta je na programu o týden později v Edenu. Ve 2. předkole Evropské konferenční ligy se představí i Sparta, která začne proti norskému Stavangeru doma.

V souboji St Joseph’s s Larne se čekalo na gól v součtu 169 minut hry. V 78. minutě dnešní odvety byl vyloučen po druhé žluté kartě domácí Randall a vzápětí rozhodl jedinou brankou střídající Valarino.

Na celek z Gibraltaru dosud české kluby nenarazily. St Joseph’s je nejstarším fotbalovým klubem britského zámořského území na Pyrenejském poloostrově, založen byl roku 1912. Na kontě má jeden mistrovský titul z roku 1996, v posledních sedmi ligových ročnících skončil na třetím místě. V žebříčku UEFA nyní patří klubu 320. příčka.

Slavia i Sparta musí na cestě do skupiny přejít přes tři předkola. Jakékoli zaváhání by znamenalo, že si na podzim v hlavní fázi pohárů nezahrají.

Slavia zakončila minulý rok s mírnou ztrátou, podle předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka je ale i v současné složité době v dobré finanční kondici. Přispělo k tomu i zhruba 600 milionů korun získaných za přestupy. Pražany opouští čínská společnost Sinobo, po níž byl pojmenován stadion, a Eden nově ponese název Fortuna Arena. Odchod čínských majitelů to ale podle Tvrdíka rozhodně neznamená, většinovým majitelem zůstává firma CITIC Group. Tvrdík se vrací k práci v klubu poté, co se v uplynulých měsících léčil z onkologického onemocnění.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma