Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 20°C Polojasno

Slavný Liverpool v problémech: Nemá jediného stopera, hráči zapomněli dávat góly

Slavný Liverpool v problémech: Nemá jediného stopera, hráči zapomněli dávat góly
Trenér fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp během utkání s Burnley | zdroj: Profimedia

Patřil jim fotbalový svět. V roce 2018 byli ve finále Ligy mistrů, o rok později už slavnou soutěž vyhráli. A loni po třiceti letech konečně ovládli i Premier League. Nádherná doba pro fandění Liverpoolu, zdá se. Teď ale potíže dolehly i na slavný celek.

Hlavní zbraní Reds byla vždy ofenziva, útočné trio Firmino - Salah - Mané budilo soupeře ze spaní už den před zápasem. Teď ale forvardům zvlhl střelný prach a nedokážou se prosadit. Z posledních pěti ligových zápasů má Liverpool jednu jedinou branku, což je pro celek takových kvalit naprosto skandální bilance.

Klubová legenda John Aldridge si tak při hodnocení útočníků nebral servítky. "Teď si na ně všichni ukazují, a je to jedině správně. Jsou placeni od toho, aby dávali branky, tak ať se snaží. Všichni tři jsou neuvěřitelně z formy," rozčiloval se bývalý hráč Liverpoolu.

Není to ale jen ofenzivní část kádru, která fanoušky úřadujícího mistra trápí. Problémy sužují i obranu, která je pro změnu decimovaná zraněními. Trenér Jürgen Klopp postupně přišel o všechny stopery. Nejprve se zranil lídr defenzivy Virgil van Dijk, poté mladík Joe Gomez a nakonec i Joel Matip.

Ve středu obrany tak musejí nastupovat Fabinho a Jordan Henderson, záložníci, kteří pak zase chybějí na svých místech ve středu pole. Jinak má totiž kouč k dispozici už jen nevyzrálé hochy z juniorky.

Nelze se pak divit, že Liverpool už není suverénní jako dříve. Šokující domácí prohra 0:1 s outsiderem z Burney, kterou Liverpool přišel o letitou sérii zápasů na vlastním hřišti bez prohry, tak měla jasné důvody.

A ještě nedávno na první pohled dokonalý tým najednou na první příčku v tabulce ztrácí šest bodů. "Bavit se o titulu by teď bylo hloupé," mračil se Klopp na tiskové konferenci po nečekané prohře. Dobře ví, že teď má jeho celek úplně jiné starosti. 

Zdroje:
Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,230
USD 23,400 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma