Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Sparta po výhře v Bremerhavenu postoupila do osmifinále hokejové Ligy mistrů

Sparta po výhře v Bremerhavenu postoupila do osmifinále hokejové Ligy mistrů
Sparta postoupila do osmifinále Ligy mistrů | zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Hokejisté pražské Sparty vyhráli v závěrečném utkání v základní skupině Ligy mistrů v německém Bremerhavenu 3:1 a postoupili do osmifinále play off. Svěřenci trenéra Josefa Jandače obsadili ve skupině A první místo o tři body před švédským Växjö, Bremerhaven zůstal na nepostupové třetí pozici. Mladá Boleslav nedosáhla na výhru ani v závěrečném utkání ve skupině B, v Curychu prohrála 3:7.

Sparta bude při losu osmifinále mezi nasazenými celky a dostane soupeře ze druhých míst. První zápasy bojů o čtvrtfinále jsou na programu 16. a 17. listopadu a odvety o týden později.

Po bezbrankové úvodní třetině, ve které mohli jít do vedení hned v úvodu při vyloučení Tomáše Dvořáka domácí, se radovala z úvodní branky ve 25. minutě Sparta. Zdeněk Doležal sice z brejku gólmana Maximiliana Franzreba nepřekonal, ale z dorážky se trefil obránce Michal Moravčík.

Po 84 sekundách závěrečné části zvýšil střelou z levého kruhu k protější tyči Filip Chlapík. V 50. minutě se odrazil puk k Mitchellu Wahlovi, který překonal Jakuba Neužila. Výhru Sparty ale při power play domácích, v jejichž sestavě nechyběli český bek Stanislav Dietz a útočník Dominik Uher, pojistil 65 sekund před koncem Patrik Prymula.

Mladá Boleslav i bez řady opor v Curychu třikrát vedla. V 5. minutě v přesilové hře otevřel skóre Adam Raška, za půl minuty sice vyrovnal Chris Baltisberger, ale v čase 8:51 vrátil hostům vedení střelou z pravého kruhu Miloš Kelemen. Za 33 sekund odpověděl Denis Malgin a ve 13. minutě se po přihrávce Jakuba Kotaly prosadil opět Kelemen.

Ještě v první třetině ale v přesilové hře zahájil obrat Sven Andrighetto a ve 24. minutě dostal domácí poprvé do náskoku Marc Aeschlimann. Před polovinou závěrečné části Curych výhru pojistil, když se podruhé v utkání prosadil Andrighetto a gólmana Marka Schwarze překonali ještě Josh Quenneville v přesilovce a bývalý hráč pražského Lva v KHL Justin Azevedo.

Hokejová Liga mistrů - skupina A:
Fischtown Pinguins Bremerhaven - HC Sparta Praha 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 50. Wahl (Mauermann) - 25. Moravčík (Z. Doležal), 42. Chlapík (Moravčík), 59. Prymula. Rozhodčí: Schrader, Hunnius – Gerth, Ponomarjow (všichni Něm.). Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 2555.
Sestava Sparty: Neužil - Polášek, T. Pavelka, R. Jeřábek, Moravčík, Tomáš Dvořák, Tomov, Mikliš, M. Jandus - Řepík R. Horák, D. Kaše - Z. Doležal, Chlapík, Prymula - Konečný, Zikmund, Buchtele - M. Forman, Hašek, T. Jandus. Trenér: Jandač. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma