Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 20°C Oblačno

Kouč v NHL se nechtěl nechat očkovat, tak dostal padáka

Kouč v NHL se nechtěl nechat očkovat, tak dostal padáka
Columbus Blue Jackets | zdroj: Profimedia

I rok a půl po propuknutí pandemie stále do dění v NHL promlouvá covid. Zatím neodkládá zápasy, zato však připravuje trenéry o místo. O práci nyní přišel asistent trenéra Columbusu Sylvian Lefebvre. Důvod? Odmítl se nechat proti koronaviru naočkovat a vedení klubu se s ním rozloučilo.

Bývalý kanadský obránce odehrál v nejprestižnější lize světa čtrnáct sezon. Jeho jméno je i na Stanley Cupu, který v roce 1996 získal s Coloradem Avalanche. Po konci kariéry se dal na trenérské řemeslo, tři sezony působil třeba jako asistent hlavního kouče v San Diego Gulls, které hraje nižší AHL. V červnu letošního roku se mu dostalo pocty a významného kariérního povýšení – ukázal na něj totiž NHL hrající Columbus.

Mezi trenérskou smetánkou ovšem holohlavý Kanaďan vydržel jen necelé tři měsíce. O místo v realizačním týmu Blue Jackets ho ale nepřipravily názory či odborná nekompetentnost, nýbrž postoj k vakcinaci proti covidu. Lefebvre totiž očkování proti nemoci odmítl a klub se s ním posléze rozloučil.  Jeho přístup totiž absolutně nekoresponduje s protokolem, který liga ohledně covidu připravila.

„Nemůžete se přiblížit k hráčům na dvanáct stop, když nejste očkovaní. Nemůžete s týmem cestovat letadlem, nemůžete s nimi být v kabině, nemůžete být v kabině realizačního týmu. Zkrátka nemůžete vykonávat svoji práci,“ vysvětloval rozhodnutí generální manažer klubu Jarmo Kekalainen. „Jsme zklamaní, ale tohle rozhodnutí respektujeme. Přejeme Sylvainovi mnoho štěstí,“ rozloučil se klubový šéf s teď už bývalým asistentem.

Přitom ale odmítl odhalit, zda bývalý obránce své rozhodnutí nenaočkovat se nějak klubu zdůvodnil. Lefebvre přitom není jediným koučem, který v důsledku opatření letos ztratil práci. O místo v realizačním týmu San Jose už před několika týdny přišel Rocky Thompson. Ten se údajně naočkovat nemůže z nespecifikovaných zdravotních důvodů.

Zdroje:
Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,230
USD 23,400 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma