Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Sparta připravila Třinci první prohru v play off a srovnala finálovou sérii na 1:1

Sparta připravila Třinci první prohru v play off a srovnala finálovou sérii na 1:1
Ve druhém zápase finále play-off extraligy porazila Sparta Třinec a srovnala sérii na 1:1 | zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Hokejisté Sparty porazili ve druhém zápase finále play off extraligy Třinec 2:1 na jeho ledě a vyrovnali stav série hrané na čtyři vítězství na 1:1. Na první porážce Ocelářů v letošních vyřazovacích bojích se gólem a asistencí podílel kapitán Pražanů Michal Řepík. Výborný výkon podal brankář hostů Július Hudáček, kterého překonal pouze Erik Hrňa v přesilové hře povýšené o odvolání gólmana.

Zatímco domácí nastoupili do první odvety ve stejné sestavě jako o 24 hodin dříve, trenéři Sparty změnili složení hned tří útoků a místo Doležala do hry nasadili Šmerhu.

Třinečtí byli v úvodu střelecky aktivnější. Do výraznější šance se dostali jen v 8. minutě, kdy po Chmielewského střele zahrozil dorážející Vrána. Brankář Hudáček byl ale pozorný. Sparta postupně srovnala s domácími krok, i Kacetl ale chytal spolehlivě.

Na začátku druhé třetiny měli Oceláři dvakrát výhodu přesilové hry, fauly Dvořáčka a Kašeho však využít nedokázali. Naopak dvakrát v oslabení zahrozili Pražané. Za Třinec měl šanci pouze Roman při hře pět na pět. V polovině utkání se zkoušel individuálně prosadit Růžička, ani on Hudáčka nepřekonal.

Bezbrankový stav se změnil až ve 33. minutě. Kacetl nejprve zlikvidoval Řepíkovu šanci, kapitán Sparty se ale prosadil pohotovou dorážkou. O dvě minuty později byli hosté blízko druhého gólu, třinecký brankář ale špičkou betonu vyrazil Horákovu střelu.

V závěru druhé části se domácí ubránili v oslabení a po přestávce postupně začali získávat převahu. Tlak Třince zastavil Marcinkův faul v útočném pásmu. V oslabení mohl z brejku vyrovnat Hrehorčák, Hudáček ale jeho šanci zlikvidoval.

Vyrovnat se snažil Michal Kovařčík, neuspěl však stejně jako Thorell na druhé straně. V 53. minutě měli hosté štěstí, když Svačina trefil tyčku. O minutu později přiblížil Spartu k výhře Pavelka, který dorazil Řepíkovu střelu.

Třinci se povedlo duel zdramatizovat v 59. minutě v přesilové hře, kdy navíc odvolal brankáře, na Hrňův gól už ale nikdo nenavázal. Oceláři podlehli Spartě poprvé v sezoně.

Finálová série bude pokračovat v pátek a v sobotu v pražské O2 areně.

FINÁLE PLAY OFF HOKEJOVÉ EXTRALIGY - 2. ZÁPAS:
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 59. Hrňa (Nestrašil, M. Růžička) - 33. Řepík (Forman, Polášek), 54. T. Pavelka (Řepík). Rozhodčí: Pešína, Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 1:1.
Sestavy:
Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Adámek, M. Zbořil - M. Růžička, P. Vrána, Chmielewski - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Svačina - Bakoš, M. Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.
Sparta: J. Hudáček - Matuškin, Němeček, Polášek, T. Pavelka, T. Dvořák, Moravčík, Jurčina - Řepík, Sobotka, Forman - Chlapík, D. Kaše. Buchtele - Šmerha, Horák, E. Thorell - Dvořáček, Vitouch, Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma