Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Oceláři vykročili za obhajobou titulu. Drtivým závěrem převálcovali Spartu

Oceláři vykročili za obhajobou titulu. Drtivým závěrem převálcovali Spartu
Třinečtí hokejisté oslavují branku v síti Sparty. | zdroj: Profimedia

Hokejisté Třince vstoupili v pondělí vítězně do finále play off extraligy, Spartu porazili 4:1.

Pražané přitom vedli 1:0, ale Oceláři ve třetí části třemi góly v rozmezí šesti minut otočili vývoj utkání, v závěru přidali ještě jednu trefu a vyhráli tak i devátý zápas ve vyřazovací části extraligy.

Úřadující mistr porazil Spartu i v pátém vzájemném souboji v sezoně. Série hraná na čtyři výhry pokračuje ve Slezsku v úterý od 17:00.

profimedia-0684034286 sparta třinec Sparťané Maxim Matuškin (vlevo) a Michal Řepík se radují ze vstřelené branky. V té chvíli ještě netušili, že je čeká třinecká smršť. | zdroj: Profimedia

Do první větší šance se dostal ve 2. minutě domácí Nestrašil, z bezprostřední blízkosti ale Hudáčka v brance Sparty nepřekonal. Na druhé straně se do slibné příležitosti dostal Forman, neuspěl ale stejně jako následně Ocelář Svačina.

Sparta si vytvořila herní převahu v přesilových hrách, které v první třetině hrála hned tři. Při Marinčinově trestu se domácí obránili, při Růžičkově trestu ale již inkasovali, když Kacetla překonal střelou k tyči Matuškin a připsal si tak první gól v play off. Při Romanově trestu poté mohl vyrovnat Hrehorčák, Hudáček si ale s jeho individuální akcí poradil.

Ve druhé části si Slezané vytvořili střeleckou převahu, Hudáček ale svůj tým spolehlivým výkonem držel. Překonat jej nedokázal Michal Kovařčík ani Hrňa v přesilové hře. Z pohledu Sparty zahrozil jen Chlapík, jenž ve 26. minutě trefil tyč.

profimedia-0684049824 třinec sparta 2 1 Branka, kterou se Oceláři dostali do vedení. Vstřelil ji Nestrašil (94). | zdroj: Profimedia

Domácí byli za svou aktivitu odměněni ve 45. minutě, kdy se za obranu Pražanů dostal Svačina a prostřelil slovenského brankáře. O čtyři minuty později rozjásal vyprodanou Werk arenu podruhé Nestrašil, jenž dokázal překonat Hudáčka podruhé po Kudrátkově střele od modré čáry, kterou těsně před brankovištěm zastavil Ondřej Kovařčík.

Šance Sparty na návrat do zápasu poté pohřbil špatnou rozehrávkou za brankou Matuškin, po níž zvýšil v polovině třetí třetiny Chmielewski na 3:1 pro Oceláře. Poslední slovo měl v 58. minutě v přesilovce Marcinko.

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 4:1 (0:1, 0:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 45. Svačina (Marinčin, M. Doudera), 49. Nestrašil (O. Kovařčík, Kundrátek) , 51. Chmielewski (M. Růžička), 58. Marcinko - 10. Matuškin (Chlapík, E. Thorell). Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk - Hynek, Špůr. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1.

Diváci: 5400 (vyprodáno).

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma