Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Sparta přišla o výhru nad Lausanne v šesté nastavené minutě

Sparta přišla o výhru nad Lausanne v šesté nastavené minutě
zdroj: tisková zpráva

Sparťanští fotbalisté ve svém druhém domácím utkání v Evropské lize proti Lausanne nedokázali udržet dvoubrankové vedení a po remíze 3:3 si zkomplikovali postupové plány, přestože po 3. kole poskočili na druhé místo v tabulce. Hosté na Letné vedli 1:0, prohrávali 1:3, ale v závěrečné čtvrthodině vyrovnali. Bod jim zajistil gól v šesté minutě nastaveného času.

Potvrdila se očekávání a druholigový švýcarský klub nesázel na Letné na defenzivu. Jen co finský sudí Asumaa pískl do píšťalky, hrál se otevřený zápas a rušno bylo před oběma brankami. Zpočátku více před tou švýcarskou. Už ve čtvrté minutě se rozpomněli na jarní spolupráci na pravé straně Kušnír, který poprvé v sezoně nastoupil v základní sestavě, se Sionkem. Ten vyslal první ze svých tří nepřesných pokusů směrem k brance soupeře v prvním poločase.

Pak ale přišly nebývale efektivní minuty od obou výběrů. Hosté se dostali po rohu a hlavičce Meoliho hned z první střely mezi tyče do vedení. Sparta ale nepřipustila nervózní průběh: mezi 10. a 23. minutou nastřílela naivně hrajícímu soupeři tři rychlé góly. Dvakrát se trefil Wilfried - poprvé hlavou po Sionkově centru, podruhé po chytrém obloučku přes gólmana, na 2:1 předtím otočil skóre Kucka.

Pohodový a otevřený fotbal pro diváky se hrál i nadále, i když branky už nepřicházely. Šance Wilfrieda a Kucky na jedné straně i tvrdá rána Munsyho po gólu volaly.

Také druhý poločas začal poměrně divoce. Sparta měla v krátkém mezičase dvě velké šance při akcích Kucky, ale brankář Favre jeho trestný kop i průnik středem obrany vychytal. Výše sparťanského náskoku se nezměnila ani po hlavičce Brabce, jenž nastřelil břevno, o další možnost svůj tým váháním na hranici šestnáctky obral Sionko.

I proto se zápas nečekaně zdramatizoval, když patnáct minut před koncem po chybě Wilfrieda přesnou ranou k tyči Steuble snížil. Sparťané pak závěr nezvládli. Rezignovali na pozornou defenzivu a neustále útočili, ale dělali chyby v rozehrávce a soupeř to potrestal. V šesté minutě nastaveného času po trestném kopu z poloviny hřiště se dostal míč do šestnáctky, kdy Silvio po závaru dotlačil míč za brankovou čáru. Sparta musela litovat, že těsně předtím Sionko neproměnil vyloženou šanci při rychlém protiútoku.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma