Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Sparta se po výhře v Liberci vrátila do čela, dva góly dal Krejčí

Sparta se po výhře v Liberci vrátila do čela, dva góly dal Krejčí
Na libereckém Městském Stadionu u Nisy se 7. dubna 2012 odehrálo 24. kolo Gambrinus ligy mezi FC Slovan Liberec a AC Sparta Praha. Na snímku Tomáš Vaclík (vlevo) a Ladislav Krejčí (vpravo). MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Sparty zvítězili v přímém souboji o první místo v lize na hřišti Liberce 3:1 a po týdnu se vrátili do čela tabulky. Pražany poslal ve šlágru jara v 32. minutě do vedení Josef Hušbauer a v 73. minutě přidal pojistku Ladislav Krejčí. Slovan sice vzápětí snížil díky střídajícímu Josefu Šuralovi, drama ale odmítl v 80. minutě svou druhou brankou v utkání Krejčí.

Letenští oplatili soupeři podzimní porážku 0:3, po dvou zápasech opět naplno bodovali a šest kol před koncem soutěže mají na svého soupeře jednobodový náskok. Sparťanský trenér Martin Hašek si pochvaloval, že jeho tým po dlouhé době odehrál zápas bez větších zaváhání a s plnou koncentrací. "Semkli jsme se, mužstvo projevilo velkou vůli. Teď je třeba, abychom takhle dobře odehráli i další zápasy, pokud chceme uspět v lize i poháru. Ale až s odstupem se ukáže, jestli byl zápas v Liberci klíčovým okamžikem sezony. Každopádně jsme šťastní, jak jsme zápas zvládli," řekl Hašek. Klíčovou roli podle něj sehrála sparťanská záloha. "Matějovský, Hušbauer i Holek a také Kweuke při presinku splnili svoji roli na jedničku. Eliminovali Štajnera, který je pro domácí klíčovým mužem. Dokázali jsme také rychle chodit do protiútoků a konečně také byli efektivní v zakončení," připomněl Hašek, že Spartu v minulých zápasech srážela špatná koncovka. Spartě se prý vyplatilo i nasazení zkušených Sionka a Ericha Brabce, kteří dlouho nehráli. "Je na všech hráčích, aby byli připraveni, čekali na šanci a pak se prezentovali tak, jako dnes Brabec se Sionkem. Hodně nám pomohli," uvedl Hašek. Slova chvály měl i pro devatenáctiletého záložníka Krejčího, autora dvou sparťanských branek. "Je to obrovský talent, ne náhodou nám už rozhodl několik zápasů. Je to prostě reálný obraz jeho výkonnosti," řekl Hašek. Liberecký kouč Jaroslav Šilhavý byl z druhé jarní porážky viditelně zklamaný. Sparta ale podle něj pod Ještědem vyhrála po zásluze. "Těžko jsme se dostávali do šancí, nebyli dost důrazní a navíc dostali hloupé góly. Prohrávali jsme důležité souboje ve středu pole a Spartě dvě branky doslova nabídli. Každopádně jsem moc zklamaný," uvedl Šilhavý. Liberec promarnil šanci, aby Spartě na prvním místě ligy odskočil už do pětibodového trháku. Severočeši naopak šest kol před koncem po dnešní prohře jeden bod ztrácí, ale Šilhavý to nepovažuje za fatální rozdíl. "Ve hře je pořád osmnáct bodů, což je hodně, popereme se o to. U nás to ale není postavené tak, že když nevyhrajeme titul, budeme obrovsky zklamaní, jako to má postavené třeba Sparta," řekl Šilhavý. Slovan Liberec - Sparta Praha 1:3 (0:1) Branky: 75. Šural - 73. a 80. Krejčí, 32. Hušbauer. Rozhodčí: Příhoda - Jiřík, Pospíšil. ŽK: Rilke, Nezmar, Fleišman, Gebre Selassie - E. Brabec, Sionko. Diváci: 10.000. Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Kelič, Nezmar, Fleišman (90. Hadaščok) - Rilke (54. Šural), Bosančič, Vácha, Breznaník (85. Musiol) - Štajner - Rabušic. Trenér: Šilhavý. Sparta: Vaclík - Přikryl, E. Brabec, Jarošík, Pamič - Holek - Sionko (83. Kerič), Hušbauer, Matějovský, Krejčí (90. Juhar) - Kweuke. Trenér: Hašek.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma