Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Sparta se trápí, už má na kontě z šesti zápasů čtvrtou prohru

Sparta se trápí, už má na kontě z šesti zápasů čtvrtou prohru
zdroj: tisková zpráva

Podobně jako v minulém roce prožívají hokejisté Sparty nepodařený vstup do extraligové sezony. Po dnešní porážce s Kometou Brno mají po šesti kolech na kontě jen osm bodů a zůstávají za očekáváním. Pražany trápí hra v defenzívě i střelecká produktivita. Dnes proti Brnu zasypali gólmana Sasu Hoviho 55 střelami a vytěžili jen tři branky. Navíc nulu na střeleckém kontě mají stále zkušení David Výborný, Martin Ručinský, Jan Hlaváč nebo Petr Ton.

Trenér Sparty Miloš Holaň přiznává, že je to problém, když zkušení hráči nerozhodují zápasy. "Na druhou stranu, kdyby se podal týmový výkon, nedostali bychom gól, nebo jen jeden a vyhráli 2:1, tak je to úplně jedno. Bohužel, když se prohry budou hromadit, tak se budeme opírat i zkušené hráče a je nutné, aby ty statistiky měli. To si musíme přiznat na rovinu a každý v mužstvu má svou roli, s kterou byl obeznámen před začátkem sezony a měl by si ji plnit," prohlásil Holaň.

Sparťané měli jedinečnou šanci zápas otočit v třetí třetině v 71 trvající přesilovce pěti proti třem, ale nevyužili ji. Největší šanci měl Ručinský, který dostal puk od Michala Broše k pravé tyči Hoviho branky, ale finský gólman se stačil přesunout a olympijského vítěze z Nagana a trojnásobného mistra světa vychytal.

"Stál jsem moc blízko u brankáře, Brošák mi to prohodil pod obráncem, viděl jsem puk na poslední chvíli a jak jsem byl blízko, tak jsem to nestačil zvednout. Doufal jsem jen, že se gólman nepřesune, ale přesunul se a trefil jsem beton," vracel se k šanci Ručinský.

Devětatřicetiletý útočník věří, že se podaří střeleckou smůlu protrhnout. "Samozřejmě se všichni snažíme gól dát. Ono není důležitý, kdo ho dá, protože jsme tady všichni za jednoho, abych vyhráli zápas a ne si počítali góly. Má to ale dvě strany, protože naše góly schází. Liga se teprve rozběhla, byl jsem v takových situacích několikrát a jsem natolik zkušenej, abych se takovým situacím nepoddával," doplnil Ručinský.

Hokejisté Vítkovic deklasovali Plzeň a jsou v čele extraligy

Hokejisté Vítkovic deklasovali v 6. kole Tipsport extraligy Plzeň 6:1 a dostali se do čela tabulky nejvyšší soutěže. Dosavadní lídr České Budějovice totiž porazil mistrovské Pardubice 3:2 až po samostatných nájezdech.

V normální hrací době ani v následném prodloužení se dnes nerozhodly hned tři zápasy. Vedle Jihočechů si dva body za výhru po penaltách připsali i hráči Zlína a Brna. Berani doma přehráli Třinec, když o jejich výhře rozhodl Leška, Kometa uspěla na ledě pražské Sparty a částečně tak odčinila nedělní domácí debakl 0:7 s Karlovými Vary.

I třetí domácí zápas zvládli hokejisté Litvínova, kteří porazili Mladou Boleslav 4:1. Dvě utkání 6. kola se předehrávala. Ve čtvrtek prohrálo Kladno doma s Karlovými Vary 1:2 a je nadále poslední, už ve středu vyhrála Slavia na ledě Liberce 4:1.

Kouč Růžička tak v zápase číslo 501, který koučoval, oslavil 283. výhru v základní části, čímž o jedno vítězství překonal dosavadního držitele rekordu Aloise Hadamczika.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma