Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Sterne už téměř skončil s golfem. A teď slaví titul na Joburg Open

Sterne už téměř skončil s golfem. A teď slaví titul na Joburg Open
Richard Sterne | zdroj: Herald Sun

Richard Sterne několikrát ve svém životě zapochyboval, zda ještě bude moci hrát golf. Problémy se zády ho pronásledovaly jako noční můra. Skoro dva roky nemohl vůbec hrát. A teď se raduje ze svého šestého titulu v European Tour, ale prvního po čtyřech letech. A ještě předvedl kousek, který se naposledy povedl v evropské sérii v roce 2002 Tigeru Woodsovi.

Během 72 jamek turnaje Joburg Open totiž jednatřicetiletý Jihoafričan zaváhal pouze jedinkrát. Jen jednou chyboval, když ve třetím kole na 15. jamce zahrál bogey. Totéž dokázal naposledy na turnaji European Tour už jmenovaný Woods před jedenácti lety. A Sterne navíc svým konečným skóre -27 vytvořil nový rekord turnaje.

Sterne hrál výborně už před týdnem v Dubaji, ale tam ho v posledním kole přehrál Skot Stephen Gallacher. Na hřišti Royal Johannesburg & Kensington GC ale k sobě nepustil nikoho ani na dostřel.

Do finálové rundy vstupoval Sterne a Trevor Fisher Junior se stejným skóre a s náskokem pěti ran před nejbližšími soupeři. Finiš ale hráč, který na světovém žebříčku byl už na 29. Místě, ale kvůli zranění vypadl dokonce z nejlepší tisícovky, zvládl znamenitě - další čisté kolo, osm ran pod par a v „cíli“ náskok sedmi ran před Charlem Schwartzelem.

Nejlepší finále v kariéře

„Nečekal jsem, že budu čekat na svůj návrat tak dlouho. Ze šesti měsíců se ale stal rok a z roku potom dva,“ ohlédl se za těžkým obdobím, kdy v sezonách 2010 a 2011 nemohl hrát kvůli chronickým potížím se zády. „V jednom období byly bolesti tak nesnesitelné, že jsem přemýšlel o tom, jestli vůbec ještě někdy budu hrát golf. Teď už vím, že ano,“ s úlevou prohlásil Sterne.

„Na vodou mě drželi ostatní jihoafričtí hráči, kteří sbírali vítězství na turnajích. A já si říkal, když mohou oni, proč bych nemohl i já,“ prozradil zdroj motivace.

Po svém vítězství na Joburg Open, které je jeho šestým na European Tour a dosáhl ho při svém 204. startu na turnaji evropské série, se dostal do vedení v Race to Dubai a ve světovém žebříčku se dostane do první šedesátky.

Pokud by se prokousal až mezi prvních padesát nejlepších hráčů světa, zajistil by si start na majoru. „Chtěl bych se dostat opět na majory. To jsou turnaje, které chci hrát. Začátek roku se mi opravdu povedl. Hrál jsem opravdu dobrý golf. Asi nejlepší finále v mé kariéře,“ dodal Sterne.

vice-golfee zdroj: tisková zpráva

Zdroje:
http://www.golfee.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma