Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Stránský rozhodl o výhře Třince na ledě Liberce, Oceláři mají mečbol

Stránský rozhodl o výhře Třince na ledě Liberce, Oceláři mají mečbol
Čtvrtý zápas finále play off mezi Libercem a Třincem. Na snímku zleva Petr Vrána (Třinec), Petr Kváča, Adam Najman a Michal Bulíř. | zdroj: Dominik Bakes / CNC / Profimedia

Hokejisté Třince vyhráli ve čtvrtém finále extraligy na ledě Liberce 1:0 v prodloužení, v sérii vedou 3:1 na zápasy a v pondělí mohou v domácím prostředí slavit obhajobu titulu. O mečbolu pro Oceláře rozhodl v čase 69:14 útočník Matěj Stránský. Brankář Ondřej Kacetl udržel popáté v play off čisté konto.

V úvodu byli mírně aktivnější hosté, výraznější šanci si ale nevytvořili. Severočeši se v útočném pásmu výrazněji usadili až po Chmielewského vyloučení v 11. minutě, Lencovu střelu však Kacetl vyrazil. Adam Musil nemířil přesně. V 16. minutě se do slibné příležitosti dostal Daniel Špaček, třineckou branku však netrefil, Bulířův pokus poté zlikvidoval Kacetl.

Oceláři poté nevyužili dvě přesilové hry, druhou výhodu však zkrátil Freibergsův faul. V 28. minutě se dostal do velké šance osamocený Gríger, Kacetl ale udržel čisté konto. Následně bylo rušno před Kváčou, Stránský trefil v polovině utkání horní tyč, v pokračujícím tlaku skončila těsně vedle Marcinkova střela a bezgólový stav nezměnil ani Gernát.

V 38. minutě domácím opět pomohla branková konstrukce, kterou trefil třinecký kapitán Vrána. Po následné Stránského dorážce došlo i na video, puk však brankovou čáru nepřešel. Když poté ani jeden z týmů nevyužil na přelomu druhé a třetí části zkrácenou přesilovku, bylo jasné, že klíčovým momentem duelu bude první vstřelený gól. Liberec i Třinec se soustředily na pozornou defenzivu a nechtěly udělat hrubou chybu.

V 50. minutě zahrozil hostující Stránský, ani nejlepší střelec základní části ale skóre nezměnil. O pět minut později nechal na druhé straně vyniknout Kacetla Vlach. Když se poté neprosadil 14 sekund před koncem základní hrací doby Najman, finále se poprvé v sérii muselo prodlužovat. Historicky poprvé po bezbrankovém stavu.

V prodloužení chyběl v domácí sestavě útočník Birner, Třinec si vytvořil místy drtivý tlak a v 70. minutě rozhodl. Po Kolmannově zaváhání tečoval Freibergsovu střelu od modré Stránský.

Finále play off hokejové extraligy - 4. zápas:

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 0:1 v prodloužení

Branka a nahrávka: 70. M. Stránský (Freibergs). Rozhodčí: Hodek, Jeřábek - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 300 (omezený počet). Stav série: 1:3.

Sestavy:
Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, Hanousek, Derner - Lenc, A. Musil, Birner - Bulíř, Gríger, A. Najman - D. Špaček, Šír, J. Vlach - Dlouhý, Pabiška, Rychlovský. Trenér: Augusta.
Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Adámek, Freibergs - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, Kurovský - Rodewald, M. Špaček, M. Kovařčík - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák - Chmielewski. Trenér: Varaďa.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma