Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes -2°C Občasný déšť

Střídající Messi si v Remeši poprvé zahrál za Paris St. Germain

Střídající Messi si v Remeši poprvé zahrál za Paris St. Germain
Lionel Messi si odbyl debut v Paris St. Germain | zdroj: Profimedia

Slavný argentinský fotbalista Lionel Messi si odbyl vítězný debut v týmu Paris St. Germain. V 66. minutě zápasu 4. kola francouzské ligy v Remeši vystřídal za stavu 2:0 další hvězdu Brazilce Neymara. Oba góly vstřelil Kylian Mbappé, další už přes několik náznaků dua Messi-Mbappé nepadl. PSG vyhrál i čtvrtý zápas v sezoně a vede tabulku o dva body před Angers.

Čtyřiatřicetiletý Messi, který je považován za jednoho z nejlepších fotbalistů všech dob, v srpnu přestoupil do Paříže z Barcelony, kde působil celou profesionální kariéru. Katalánský celek si šestinásobného držitele Zlatého míče nemohl kvůli vysokým dluhům a španělským pravidlům finančního fair play dovolit.

Do Paříže přišel Messi jako volný hráč zadarmo a ročně by si měl vydělat zhruba 35 milionů eur (asi 890 milionů korun). V novém klubu šestinásobný držitel Zlatého míče podepsal dvouletou smlouvu s opcí, ale kvůli tréninkovému výpadku si za PSG zahrál až dnes. Dosud poslední zápas absolvoval 10. července v dresu Argentiny ve vítězném finále Copy América.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma