Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Švýcaři přehráli český tým. Zvítězili 4:2 a ovládli skupinu

Švýcaři přehráli český tým. Zvítězili 4:2 a ovládli skupinu
Padající český útočník Daniel Voženílek sleduje puk, za kterým ujíždí švýcarský obránce Michael Fora. | zdroj: Profimedia

Souboj se zatím nejsilnějším protivníkem skončil porážkou. Čeští hokejisté podlehli na mistrovství světa v Rize suverénnímu Švýcarsku 2:4.

Vítězný tým trenéra Patricka Fischera si s nadále stoprocentní bilancí s předstihem zajistil první místo v základní skupině B. Obhájci bronzu po druhé porážce ze šesti zápasů na turnaji budou hrát v úterý od 15:20 SELČ s Kanadou o konečnou druhou pozici.

Před zámořským celkem, který ještě v pondělí nastoupí proti Norsku, mají dvoubodový náskok.

Český tým vedl od 7. minuty zásluhou kapitána Romana Červenky, ale Švýcaři díky gólu Romaina Loeffela ještě v úvodní části a dvěma trefám rekordmana Andrese Ambühla v druhé části otočili skóre. V 53. minutě sice snížil v přesilové hře osmou trefou na turnaji Dominik Kubalík, ale výsledek zpečetil Tanner Richard.

„Rozhodla druhá třetina. Byli jsme v ní málo agresivní, nechávali jsme Švýcarům moc prostoru v našem obranném pásmu a oni si v něm dělali, co chtěli. Nešli jsme do prvního souboje, jenom jsme stínovali. Prostě jsme ji prospali,“ přiznal po zápase kapitán českého týmu Roman Červenka.

Česko - Švýcarsko 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Červenka, 53. D. Kubalík (Červenka, Kempný) - 13. Loeffel (Fiala, Hischier), 24. Ambühl (Corvi, Kukan), 29. Ambühl (Fiala, Malgin), 56. Richard (Moser, Riat). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), MacFarlane (USA) - Hautamäki (Fin.), Wyonzek (Kan.). Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 7150.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma