Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Šwiateková uspořádá charitativní tenisový turnaj na pomoc ukrajinským dětem

Šwiateková uspořádá charitativní tenisový turnaj na pomoc ukrajinským dětem
Iga Šwiateková | zdroj: Profimedia

Světová jednička Iga Šwiateková uspořádá na konci července v Krakově charitativní tenisovou exhibici, aby finančně pomohla ukrajinským dětem strádajícím během války.

Od půlky února, kdy Rusko napadlo Ukrajinu, utekly do sousedního Polska více než čtyři miliony uprchlíků. Jednadvacetiletá Polka sounáležitost prokazuje i během Wimbledonu, neboť má na bílé kšiltovce žlutomodrou stužku.

Charitativní turnaj se uskuteční 23. července pod názvem „Iga Swiatek & Friends for Ukraine“. Představí se smíšené dvojice a jeden set dvouhry odehraje Šwiateková proti bývalé světové dvojce Agnieszce Radwaňské. Speciálním hostem bude slavný fotbalový útočník a kouč Andrij Ševčenko, z ukrajinských tenistů dorazí Elina Svitolinová a Sergej Stachovskij.

„Měsíce s mým týmem připravujeme charitativní akci na podporu těch, kteří kvůli válce trpí. Jsem šťastná, že to můžeme udělat,“ napsala Šwiateková na sociální sítě. V současné době je neporaženou královnou světového tenisu, od poloviny února neprohrála a v úterý ve Wimbledonu prodloužila vítěznou sérii na 36 zápasů. Věří, že na exhibici prodá nejméně 10 000 vstupenek.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma