Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 1°C Polojasno

Tak to byl finiš. Wood vyhrál první turnaj European Tour

Tak to byl finiš. Wood vyhrál první turnaj European Tour
Chris Wood | zdroj: European Tour

Tak to byl závěr. Pro Chrise Wooda doslova jako z pohádky. Na poslední osmnácté jamce turnaje Commercial Bank Qatar Masters musel zahrát birdie, aby se dostal aspoň do play-off a mohl dál bojovat o svůj premiérový titul na European Tour. Jenže zahrál eagle a v Doha zvítězil.

Pětadvacetiletý Angličan už sahal po vítězství na European Tour několikrát, když po třech kolech vedl. Ale nikdy nedokázal ukočírovat své nervy. Třeba na BMW PGA Championship 2010, když v závěrečném kole zahrál 77 ran, nebo o rok později na Iberdrola Open 76 ran. Dvakrát atakoval i nejvyšší příčky na British Open – jednou ještě jako amtér skončil třetí, o rok později pátý.

I teď se zdálo, že se bude historie opakovat. To, když po šesti jamkách ztratil svůj náskok tří ran a na kontě měl i jedno double bogey. Jenže závěr všechno spravil. Na poslední osmnáctku vstupoval se ztrátou jedné rány na vedoucí tandem George Coetzee a Sergio Garcia. Musel skórovat.

Minimálně birdie, aby se dostal aspoň do play-off. Jenže zahrál eagle a vyhrál. „Dobrý finiš, ne?“ reagoval Wood. „Chris trefil skvělý drive, přidal dokonalou ránu šestkou železem a zakončil to báječným puttem,“ popsal lakonicky jeho eagle Sergio Garcia. „To vítězství si zasloužil. Zvlášť potom, co se mu vůbec nepovedl začátek kola,“ dodal Španěl.

„Shodil jsem dnes z ramen obrovskou zátěž. A myslím, že můžu přidat další vítězství. Od začátku jsem věděl, že bude strašně těžké vyhrát. Bez ohledu na to, jak budu hrát. Zvítězit na European Tour není vůbec snadné,“ přiznal Wood.

Prvního titulu v evropské sérii se dočkal při svém 116. Startu a na žebříčku Race to Dubai se posunul na čtvrté místo s výdělkem 314 598 euro. „Už jsem na dveře klepal v minulosti několikrát, ale nikdy se to nepovedlo. Až dneska jsem se dočkal prvního vítězství a je to nádhera,“ rozplýval se Wood.

vice-golfee zdroj: tisková zpráva

Zdroje:
http://www.golfee.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma