Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 13°C Polojasno

Trenér Růžička skončil u hokejistů Litvínova, tým povede asistent Mlejnek

Trenér Růžička skončil u hokejistů Litvínova, tým povede asistent Mlejnek
Kouč Vladimír Růžička na střídačce Litvínova | zdroj: Ondřej Bičiště / MAFRA / Profimedia

Trenér Vladimír Růžička skončil na lavičce posledního týmu hokejové extraligy Litvínova. Spolu s ním odvolalo představenstvo klubu na dnešním mimořádném zasedání i asistenta Daniela Brandu. Tým převzal další Růžičkův dosavadní asistent Karel Mlejnek. Klub to uvedl na svém webu.

Litvínov prohrál sedmkrát za sebou a získal během této série jediný bod. Naposledy v neděli na ledě Vítkovic utrpěl porážku 3:5. Na kontě má ze 14 zápasů devět bodů, o čtyři méně než třinácté Kladno.

„Vladimíru Růžičkovi i Danielu Brandovi děkujeme za služby odvedené pro Litvínov a přejeme jim v další kariéře i osobním životě mnoho štěstí a úspěchů,“ uvedl litvínovský klub. Nový realizační tým chce představit ve středu.

Růžička vydržel na lavičce svého mateřského klubu bezmála rok. Loni 9. listopadu nahradil slovenského trenéra Vladimíra Országha. Olympijský vítěz z Nagana a bývalý reprezentační kouč do Litvínova přišel z prvoligové Kadaně. Kouč dvojnásobných mistrů světa z let 2005 a 2010 po dlouholetém působení na lavičce pražské Slavie vedl v extralize také Chomutov a Hradec Králové.

S Litvínovem v minulé sezoně skončil třináctý a nepostoupil do play off, přesto s ním Verva v dubnu prodloužila smlouvu. V novém ročníku Růžička s týmem vybojoval jen dvě výhry.

Pětačtyřicetiletý Mlejnek už vedl jako hlavní kouč v extralize Karlovy Vary. V letech 2018 až 2020 byl asistentem Miloše Říhy staršího u české reprezentace a v dalších dvou letech trénoval českou dvacítku.

Litvínov sáhl ke změně na lavičce jako druhý extraligový celek v této sezoně. Už 19. září skončili po dvou prohraných zápasech v Plzni Václav Baďouček s Milošem Říhou mladším a tým převzal jako nový hlavní kouč Petr Kořínek. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,120 25,240
USD 23,420 23,600
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma