Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 10°C Polojasno

Třetí odvolaný kouč ve fotbalové lize: Vrba ve Zlíně po debaklu s Boleslaví skončil

Třetí odvolaný kouč ve fotbalové lize: Vrba ve Zlíně po debaklu s Boleslaví skončil
Pavel Vrba | zdroj: Luděk Ovesný / MAFRA / Profimedia

U fotbalistů Zlína po necelém roce skončil trenér Pavel Vrba. Informoval o tom server iSport.cz. Klub následně rozhodnutí představenstva potvrdil na webu s tím, že složení nového trenérského týmu oznámí v dalších dnech. Devětapadesátiletý bývalý reprezentační kouč byl odvolán po sobotním debaklu 5:9 s Mladou Boleslaví. „Ševci“ nevyhráli v lize šestkrát za sebou a jsou na posledním místě tabulky.

Vrba je třetím odvolaným hlavním koučem v aktuální sezoně nejvyšší soutěže. Před měsícem skončili ve stejný den královéhradecký Jozef Weber, kterého nahradil Václav Kotal, a karvinský Tomáš Hejdušek. Slezský klub následně převzal staronový trenér Jozef Jarábek.

„Vedení klubu tímto děkuje Pavlu Vrbovi za odvedenou práci pro zlínský fotbal a v dalším angažmá mu přeje jenom to nejlepší,“ uvedl viceprezident zlínského klubu Zdeněk Grygera v krátkém prohlášení.

Zlín jmenoval Vrbu hlavním koučem na konci loňského listopadu, kdy byl tým na předposlední příčce prvoligové tabulky. Zkušený kouč dovedl moravský celek přes baráž proti druholigovému Vyškovu k záchraně, vstup do nové sezony se mu ale nevydařil. V úvodních 12 kolech vyhrál jen jednou a se šesti body ztrácí dva na předposlední Jablonec.

V posledních pěti zápasech navíc Zlín inkasoval 22 branek a se 34 obdrženými góly má jasně nejhorší defenzivu v soutěži. V sobotní přestřelce proti Mladé Boleslavi utrpěl historickou porážku v nejgólovějším zápase samostatné české ligy.

Jeden z nejúspěšnějších českých trenérů podruhé za sebou skončil ve funkci po necelém roce. Před příchodem do Zlína vydržel v Baníku Ostrava pouze tři a půl měsíce. Předtím vedl pražskou Spartu, ruskou Machačkalu a mezi lety 2014 až 2016 českou reprezentaci. Největší úspěchy slavil Vrba během dvou angažmá v Plzni, se kterou získal v letech 2011, 2013 a 2018 tři ligové tituly a dovedl ji do Ligy mistrů. Nejvyšší soutěž ovládl i na Slovensku se Žilinou (2008) a v Bulharsku s Ludogorcem Razgrad (2020).

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,240
USD 23,410 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma